Peter Spiegel: Άσχημα νέα για τον Σόιμπλε... - OlaDeka

Peter Spiegel: Άσχημα νέα για τον Σόιμπλε…

ΖΗΤΗΜΑ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Με ένα tweet του ο δημοσιογράφος της WSJ Peter Spiegel χαρακτηρίζει ”κακά μαντάτα” για τον Σόιμπλε τις σημερινές δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, στην οποία τονίζει ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν θα γίνει αν δεν λυθούν ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό και η αναδιάρθρωση του χρέους.

Ο δημοσιογράφος, λοιπόν, φέρνει στο φως αυτό στο οποίο αντιτίθεται σφόδρα η Ευρώπη και ειδικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δεν είναι άλλο από την αναδιάρθρωση του χρέους.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δύο βασικά ζητήματα έθεσε ως προϋποθέσεις για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, η επικεφαλής του ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Πρόκειται για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και την επίλυση του ζητήματος του χρέους. 

Η κυρία Λαγκάρντ σχετικά με το ασφαλιστικό  αναφέρει πως ναι μεν είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει, εν τούτοις τονίζει πως το ζήτημα αυτό δεν θα δώσει απτά αποτελέσματα παρά μόνο σε βάθος χρόνου. «Παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή μια πολιτική διαδικασία, που δεν ξέρουμε πόσο διαρκέσει, ίσως και στο δεύτερο τρίμηνο του 2016», είπε χαρακτηριστικά.

Ως δεύτερη προϋπόθεση ανέφερε την αναδιάρθρωση του χρέους, το οποίο όπως είπε δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί η κατάσταση να συνεχιστεί έτσι.
Για περαιτέρω λεπτομέρειες, η κυρία Λαγκάρντ παρέπεμψε στην κατ’ ιδίαν συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιανουαρίου στο Νταβός.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria