ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ - OlaDeka

ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΟΙΜΠΛΕ

Το “ευχαριστώ” του Βερολίνου στην Άγκυρα που συνεχίζει να στέλνει λαθρομετανάστες στην ΕΕ- Αυξάνει την χρηματοδότηση κατά 40%!

Για ακόμα μια φορά η Γερμανία δείχνει την “αγάπης” της στην Τουρκία καθώς αν και η Άγκυρα φαίνεται καθαρά ότι δεν κάνει τίποτα από τα όσα έχει υποσχεθεί στο μεταναστευτικό κάτι που οι περισσότερες χώρες της ΕΕ έχουν καταλάβει με πρώτη την Ιταλία εντούτοις δεν σταματά η Μέρκελ να προσπαθεί να ενισχύσει οικονομικά τον Σουλτάνο Ερντογάν, που ευθύνεται σε πολύ μεγάλο μέρος για την κρίση στην Συρία, με κάθε τρόπο.

Έτσι αν και η αρχική απόφαση για την παροχή οικονομικής ενίσχυσης 3 δισ. ευρώ από την ΕΕ προς την Τουρκία για την ανάσχεση του κύματος των λαθρομεταναστών που κατακλύζουν την Ευρώπη δεν έχει δοθεί μετά τις αντιδράσεις το Βερολίνο αποφάσισε μετά την παροχή Βίζας στους Τούρκους να αυξήσει και κατά 40% το ποσό της “βοήθειας” για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που έχιε οδηγήσει σε μια πλημμυρίδα προσφύγων και λαθρομεταναστών στην ΕΕ και δεκάδες νεκρούς στο Αιγαίο.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα μια χώρα μέλος της ΕΕ και δοκιμαζόμενη από μια κρίση που έχει διαλύσει την κοινωνία όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο αλλά ζητείται να τηρήσει κατά γράμμα το “πρόγραμμα” ενώ όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ το Grexit παραμένει στο μυαλό του Σόιμπλε και όλα αυτά παρά τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά που μιλώντας με απόλυτο ρεαλισμό ανέφερε ότι το μεταναστευτικό έχει στοιχίσει στην Ελλάδα 2 δισ.ευρώ μέχρι στιγμής!

Η κυβέρνηση της Γερμανίας προτίθεται να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που προσφέρει στην Τουρκία για τη διευθέτηση της προσφυγικής κρίσης κατά 40% το 2016, δήλωσε ο υπουργός Διεθνούς Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτυξιακής Βοήθειας, Γκερντ Μίλερ, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα Κυριακή.

«Θα επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Τουρκία και θα αυξήσουμε το ποσό της βοήθειας από τα 36 στα 50 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο κ. Μίλερ στο κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας Bild.

Στα τέλη Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε πραγματοποιήσει κοινή Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, στην οποία η Άγκυρα συμφώνησε να συμβάλει στην ανάσχεση της ροής προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και την επιτάχυνση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων.

Τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν έχουν ακόμα κατορθώσει να έλθουν σε οριστική συμφωνία για τη διάθεση των 3 δισεκ. ευρώ, με τις μεγαλύτερες αντιδράσεις να έρχονται από την Ιταλία, όμως την ίδια στιγμή ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το ποσό τον 3 δισεκ. δεν επαρκεί και θα πρέπει να αυξηθεί.

Σύμφωνα πάντως με τον έως τώρα απολογισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Τουρκία “δεν έχει ακόμα κατορθώσει να μειώσει”(καλύτερα θα ήταν να λέγαμε ότι δεν θέλει να μειώσει) ουσιαστικά το ανθρώπινο ρεύμα προς τη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Σόιμπλε ζητά πλήρη εφαρμογή ή Grexit

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, ανώτεροι Έλληνες αξιωματούχοι φοβούνται πως μια νέα καταιγίδα βρίσκεται προ των πυλών.

Οι προβλέψεις είναι μάλλον απαισιόδοξες σχολιάζουν οι αρθρογράφοι του κειμένου αφού η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για ριζική αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Για τους αναλυτές όμως, όλα αυτά ίσως γυρίσουν μπούμερανγκ στην Ελλάδα. Η Άνγκελα Μέρκελ έχει δεχτεί ήδη σκληρή κριτική για την στάση της απέναντι στο προσφυγικό. Τα περιθώρια λοιπόν, για να διατηρήσει την ίδια ανεκτική στάση και στην περίπτωση της Ελλάδας στενεύουν, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η ίδια δεν μπορεί να ζητήσει από το γερμανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει νέα δάνεια για την Ελλάδα σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους.

Την ίδια στιγμή ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πιστεύει ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να ακολουθήσουν τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ανακάμψει η οικονομία τους. Ο κ. Σόιμπλε βλέπει την Ελλάδα ως τον αδύναμο κρίκο, όχι μόνο για το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, αλλά και για τους ελέγχους στα σύνορα της Ευρώπης στο ζήτημα του μεταναστευτικού, οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να επαναφέρει το τρέχον έτος μια νέα συζήτηση για Grexit.

Τα πρόσφατα γεγονότα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, με τις δεκάδες καταγγελίες γυναικών, οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα ομαδικών σεξουαλικών επιθέσεων από ομάδες ανδρών, μεταξύ των οποίων πολλοί μετανάστες, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο το ίδιο άσχημο κλίμα για τη Μέρκελ, η οποία – σύμφωνα με μέτρηση της Citi Global Perspectives and Solutions – τον περασμένο Νοέμβριο είδε τη δημοτικότητά της να «καταρρέει» στο 49%, από 67% που είχε υπολογιστεί τον Αύγουστο.

«Για πρώτη φορά έπειτα από μια δεκαετία στην εξουσία το πολιτικό μέλλον της Άνγκελα Μέρκελ ως καγκελαρίου της Γερμανίας βρίσκεται υπό αμφισβήτηση», τονίζει η διεθνής αναλύτρια Tina Fordham.
Γι αυτό ψάχνει στήριγμα στην Τουρκία!
Αλληλεγγύη “μόνο στα λόγια” 
Όσο για την περιβόητη αλληλεγγύη της Ευρώπης και τα «μεγάλα» λόγια των εταίρων, οι αληθινές τους προθέσεις φαίνονται στην πράξη, από τον αριθμό των προσφύγων που έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, βάσει του ομώνυμου πολυδιαφημισμένου σχεδίου της Κομισιόν… Μόλις 274 πρόσφυγες από τη Συρία και την Ερυθραία, σε σύνολο 160.000 ανθρώπων, όπως προβλέπει η συμφωνία.
Επικριτικός κατά των Ευρωπαίων εταίρων ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος σε συνέντευξή του, την περασμένη Τρίτη, στην Deutsche Welle τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τα κατά καιρούς επικριτικά της σχόλια για τη χώρα μας, δεν έχει επιδείξει τη δέουσα υποστήριξη.
«H Ελλάδα όχι μόνο επιθυμεί τη συμβολή της Frontex, αλλά υποστηρίζει και τη σύσταση μιας ευρωακτοφυλακής. Πολύ συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει 1.800 άτομα της Frontex να έρθουν στην Ελλάδα. Ώς σήμερα, και μετά από αρκετό διάστημα, έχουν έρθει μόλις 900. Από τα σκάφη της Frontex που έχουν ζητηθεί, δεν έχει έρθει ούτε το ένα τρίτο. Τα δε χρήματα για την προμήθεια 100 ηλεκτρονικών μηχανημάτων αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων Eurodac εγκρίθηκαν από την Ε.Ε. μόλις μετά από πέντε μήνες. Μόνο η Γερμανία ανταποκρίθηκε νωρίτερα και έστειλε 25 μηχανήματα».
O Μουζάλας κατηγορεί για υποκρισία και την τουρκική κυβέρνηση, η οποία, ενώ διατείνεται ότι θα συνεισφέρει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών από τα παράλια της Μικράς Ασίας, επιτρέπει την ανεξέλεγκτη δράση των δουλεμπόρων.
«Κάναμε τις τελευταίες 15 ημέρες 130 επαναπροωθήσεις στην Τουρκία. Στο ίδιο διάστημα έχουν έρθει από την Τουρκία 30.000 πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες. Η αναλογία αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο. Θα πρέπει η Ευρώπη να δραστηριοποιηθεί ώστε οι επιστροφές να γίνονται γρήγορα και σε μεγάλους αριθμούς».
Η διπρόσωπη πολιτική του Βερολίνου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καθώς φαίενται ότι η “γη και ύδωρ” που προσφέρει στην Άγκυρα για να σωθεί από την δημοσκοπική κατάρρευση η Μέρκελ θέλει να την πληρώουν οι Έλληνες διαλύοντας με εξωντωτικούς φόρους την ελληνική κοινωνία.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria