Τι είναι το Crossfit, άθλημα στο οποίο αναδείχθηκε ο Καστοριανός Βαγγέλης Τσουρτσούλας - OlaDeka

Τι είναι το Crossfit, άθλημα στο οποίο αναδείχθηκε ο Καστοριανός Βαγγέλης Τσουρτσούλας

Crossfit  είναι μια μέθοδος άσκησης/άθλημα, το οποίο βασίζεται στην εκτέλεση ασκήσεων που βασίζονται στη μηχανική του σώματος, σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο μοτίβο υψηλής έντασης.

Ο τρόπος προπόνησης οδηγεί στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης της υγείας μας και της καθημερινής μας ζωής.

Οι ασκήσεις τηρούν συγκεκριμένα, μετρήσιμα χαρακτηριστικά, δίνοντας την δυνατότητα αναγνώρισης της προόδου σε περιβάλλον ανταγωνισμού με συναθλητές απ’ όλο τον κόσμο.

Κάθε μέρα νέα άσκηση και νέα πρόκληση κάνοντας αδύνατο να βαρεθείς, ενώ παράλληλα, καθημερινά ανακαλύπτεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι μπορούσε να κάνει το σώμα σου.

Το προπονητικό πρόγραμμα του Crossfit διαρκεί μόνο 1 ώρα για να πετύχει ο στόχος σου(φυσική κατάσταση, υγεία, αδυνάτισμα, γράμμωση επαναφορά από τραυματισμό/ασθένεια κλπ).

CrossFit Kids είναι ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και προετοιμασίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά που τα βοηθά να αναπτύξουν μία διά βίου αγάπη για φυσική κατάσταση.  Στην ομάδα που εργάζονται, τα παιδιά συμμετέχουν, σε ευχάριστες και ομαδικές προπονήσεις που αποφέρουν φανερά αποτελέσματα και τα προετοιμάζουν για να είναι καλοί αθλητές.

Οι προπονήσεις δεν είναι ίδιες ώστε τα παιδιά ποτέ να μη πλήττουν και η κάθε προπόνηση τα κρατά ενθουσιασμένα που συμμετέχουν. Οι λειτουργικές κινήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις που έχουν θεμελιώδη σημασία για όλα τα πράγματα που τα παιδιά πρέπει να κάνουν όταν παίζουν – να τραβούν, να ωθούν, να τρέχουν, να ρίχνουν, να αναρριχώνται να σηκώνουν και να πηδούν. Όλες οι νκινήσεις διδάσκονται με ασφάλεια και αποτελεσματικά υπό τη στενή επίβλεψη του άρτια εκπαιδευμένου CrossFit εκπαιδευτή.

Το Crossfit στην Καστοριά!

Η εκγύμναση και προπόνηση του αθλήματος, γίνεται σε ειδικά εξοπλισμένα γυμναστήρια, τα Box, που συνεχώς ανοίγουν σε όλο τον κόσμο και φυσικά σε όλη την Ελλάδα.

Στην Καστοριά, το άθλημα άρχισε να γίνεται γνωστό από τον παγκόσμιο πρωταθλητή της κωπηλασίας Βαγγέλη Τσουρτσούλα, που η αγάπη και το πάθος του για το άθλημα του Crossfit, τον έκανε όχι μόνο να είναι αυτή τη στιγμή ένας elite crossfit αθλητής – με τη πρόσφατη χρυσή του νίκη στους διεθνείς αγώνες στη Θεσ/νίκη – αλλά και να ακολουθήσει επαγγελματικά την διάδοση του αθλήματος στη πόλη μας! Λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του, το Underground Box, ένα σύγχρονο crossfit γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης, όπου οι συμπολίτες μας, κάθε ηλικίας, έχουν τη δυνατότητα να ασκηθούν με την προσωπική του επίβλεψη (personal training)με τις crossfit μεθόδους.

Οι αθλούμενοι με τον καιρό βελτιώνονται και αρκετοί επιδίδονται με το άθλημα συμμετέχοντες σε crossfit αγώνες στην αρχή στη κατηγορία fitnessκαι αργότερα στην elite.

tsourtsoulas crossfit

tsourtsoulas crossfit 2

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria