ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ:Το 2016 θα μπει ο …θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου - OlaDeka

ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ:Το 2016 θα μπει ο …θεμέλιος λίθος για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου

Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Καστοριάς

Με το …δεξί ξεκινά το 2016 για τους αστυνομικούς του νομού Καστοριάς, που μόνο ευχάριστες ειδήσεις άκουσαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Λέσχη του κτιρίου της Αστυνομίας Καστοριάς, η οποία επιλέγη συμβολικά, έτσι ώστε οι τοπικοί φορείς να δουν για άλλη μία φορά την υφιστάμενη κατάσταση του καθόλου λειτουργικού κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες τοπικής Διεύθυνσης.  Το …δώρο, όμως, που τους επιφύλαξε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ήταν εξαιρετικά θετικό, καθώς δεσμεύθηκε για την άμεση έναρξη εργασιών αναφορικά με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, στο οικόπεδο του Στρατοπέδου Μαθιουδάκη, χωρίς, μάλιστα να χρειαστεί να κατεδαφιστεί ο επίμαχος στρατώνας, που αποτέλεσε το εμπόδιο για την υλοποίηση του έργου.

Αναλυτικά, τώρα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τον λόγο αρχικά πήρε ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς, Ευθύμιος Αμαραντίδης, ο οποίος – πιθανότατα γνωρίζοντας τις εξελίξεις – τόνισε: «Έχω την εντύπωση ότι φέτος θα είναι μία καλή χρονιά για το κτίριο της Αστυνομίας Καστοριάς. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά».

Στη συνέχεια, τη …σκυτάλη πήρε η βουλευτής Ν.Δ., Μαρία Αντωνίου, λόγω της καθυστέρησης της έλευσης της κ. Τελιγιορίδου, η οποία έκανε επίσης αναφορά στο Αστυνομικό Μέγαρο, για την κατασκευή του οποίου υπεγράφη η σύμβαση πριν από 3 χρόνια, ενώ, αμέσως μετά, η κ. Τελιγιορίδου, η οποία κατέφθασε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της κ. Αντωνίου, μετέφερε τα ευχάριστα νέα.

«Η δέσμευση που έχουμε είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα αυτό το θέμα θα επιλυθεί», τόνισε η κ. Τελιγιορίδου και, απευθυνόμενη προς τον Αστυνομικό Διευθυντή, πρόσθεσε: «Κ. Διευθυντά, νομίζω πως θα είστε εσείς που θα ανακοινώσετε  την έναρξη εργασιών στο νέο Αστυνομικό Μέγαρο. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι ότι το κτίριο θα κατασκευαστεί στον χώρο του στρατοπέδου Μαθιουδάκη. Το επίμαχο κτίριο του στρατώνα δεν θα γκρεμιστεί, όμως, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το αν θα γίνει κάποια αλλαγή της μελέτης, έτσι ώστε να γίνει η ανακαίνισή του για να στεγάσει κάποιες από τις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Τους επόμενους μήνες, πάντως, αυτό θα έχει τελειώσει».

Από την ομιλία της κ. Τελιγιορίδου δεν έλειψαν και οι αναφορές στην μεγάλη εκροή κεφαλαίων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια, αφού η Πολιτεία αναγκαζόταν να πληρώνει τόσο τα επιτόκια του δανείου που έχει ληφθεί για την κατασκευή στου Αστυνομικού Μεγάρου, όσο και τα ενοίκια του υφιστάμενου κτιρίου της Αστυνομίας, της τάξεως των 60.000 ευρώ ετησίως.

Το «παρών» στην εκδήλωση, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καστοριάς, Σεραφείμ, δίνοντας, παράλληλα, τις ευχές του στους αστυνομικούς, ενώ σύντομο χαιρετισμό πραγματοποίησαν ο αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Αδαμόπουλος, ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Νεστορίου, Θωμάς Ανδρεόπουλος.

Τους τοπικούς άρχοντες για τη διαρκή στήριξή τους στα θέματα της Αστυνομίας ευχαρίστησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού Καστοριάς, Θωμάς Νάτσης.

kopi pita astunomia

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria