Ο νέος υγειονομικός χάρτης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - OlaDeka

Ο νέος υγειονομικός χάρτης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Δομικές και λειτουργικές αλλαγές περιλαμβάνει η πρόταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής, για τον οποίο ζητήθηκε η πιλοτική εφαρμογή σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως εξήγησε μιλώντας  στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Σταύρος Γιαννακίδης, οι αλλαγές που προτείνονται για πρώτη φορά από Περιφέρεια της χώρας, αλλάζουν τα δεδομένα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προβλέπεται η μετατροπή των συνολικά 89 περιφερειακών ιατρείων της Περιφέρειας σε 15 περιφερειακά ιατρεία, οκτώ πολυιατρεία, δυο πολυδύναμα ιατρεία, έξι κέντρα υγείας και πέντε κέντρα υγείας αστικού τύπου.

Όσον αφορά την δευτεροβάθμια νοσοκομειακή περίθαλψη, προβλέπεται η λειτουργία των νοσοκομείων Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών και Κοζάνης, με το Νοσοκομείο Κοζάνης να αποκτά περιφερειακές κλινικές στον νευρολογικό και ψυχιατρικό τομέα, καθώς και στον οφθαλομολογικό και των Ωτωρινολαρυγγολογικό.

Το Νοσοκομείο Πτολεμαίδας μετατρέπεται σε τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα, όπου θα παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας με την δημιουργία ειδικών πνευμονολογικών, ογκολογικών και αιματολογικών κλινικών, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και η διοικητική διάρθρωση των μονάδων υγείας που μέχρι σήμερα ήταν αντικρουόμενες σε σχέση με την απόσταση και την αυτοδιοικητική τους θέση.

Κώστας Δαβάνης

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria