Με ισχυρή δόση αυτοκριτικής από πλευράς των γουνοποιών η Ανοιχτή Συνάντηση του κλάδου της γούνας που διοργάνωσε ο ΣΕΓ - OlaDeka

Με ισχυρή δόση αυτοκριτικής από πλευράς των γουνοποιών η Ανοιχτή Συνάντηση του κλάδου της γούνας που διοργάνωσε ο ΣΕΓ

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες της Γιάννα Λούσιου (ΣΕΝΤΡΑ)

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τους παρευρισκόμενους – γουνοποιούς και μη – στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα του ξενοδοχείου ΕΣΠΕΡΟΣ.

Τουλάχιστον εποικοδομητική μπορεί να χαρακτηριστεί η συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο ΕΣΠΕΡΟΣ, όπου το “παρών” έδωσαν πολλοί γουνοποιοί, εκπρόσωποι φορέων, αλλά και οι τοπικές Αρχές, στο πλαίσιο της άτυπης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο ΣΕΓ. Οι προτάσεις που κατατέθηκαν προήλθαν από πολλές πλευρές, με αρκετές από αυτές να είναι αρκετά εμπεριστατωμένες και καινοτόμες για την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας, που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τις ομιλίες – κυρίως των γουνοποιών – δεν έλειψε η αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται στον κλάδο, με τις προθέσεις, ωστόσο, να εστιάζονται στην διόρθωσή τους έτσι ώστε η γούνα να πάει και πάλι μπροστά, ενώ κατατέθηκαν και αρκετά στοιχεία για την υφιστάμενη κατάσταση της γουνοποιίας τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν και θα ιεραρχηθούν, προκειμένου σιγά σιγά να τεθούν σε εφαρμογή, ενώ θα υπάρξουν και άλλες ανάλογες συναντήσεις στο μέλλον.

Από την συνάντηση δεν έλειψαν και οι …αιχμές προς τον “αντίπαλο” Σύνδεσμο, με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΓ, Σάκη Μαλεγκάνο, μάλιστα, να καταγγέλλει πως υπήρξαν τηλεφωνήματα σε γουνοποιούς για να μην παραβρεθούν στην εκδήλωση. Αναφορά έγινε και στο θέμα της Έκθεσης, με μέλη του ΣΕΓ να υποστηρίζουν τον θεσμό των Αθηνών, επαναφέροντας στο προσκήνιο την πρόταση για διεξαγωγή Σαλονιού Μόδας στην Καστοριά, καθώς και της Εβδομάδας  Πωλήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως ο πρόεδρος της Συνάντηση, Ντίνος Μαλεγκάνος, κράτησε ένα πολύ καλό επίπεδο στη συζήτηση, η οποία κύλησε πολύ ομαλά.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στη ΣΕΝΤΡΑ που κυκλοφορεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου.

Αρχική φωτο oladeka.com

anoixti synantisi gouna seg esperos

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria