ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Προσοχή, δεν υπάρχει καμία επίσημη δημοσίευση του προγράμματος “Κατάρτιση Ανέργων 29 – 64 ετών” - OlaDeka

ΚΕΚ Δήμου Καστοριάς: Προσοχή, δεν υπάρχει καμία επίσημη δημοσίευση του προγράμματος “Κατάρτιση Ανέργων 29 – 64 ετών”

Με αφορμή την αναμενόμενη προκήρυξη από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του προγράμματος
«Κατάρτιση Ανέργων 29 – 64 ετών σε κλάδους αιχμής με πιστοποίηση» αλλά και τιςαλλεπάλληλες ανακοινώσεις ιδιωτικών ΚΕΚ (και σε τοπικό επίπεδο), οι οποίες προβάλλονται από ΜΜΕ, και έχουν ως στόχο να  προσελκύσουν ανέργους  για να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΕΙΣ και μάλιστα σε συγκεκριμένες προθεσμίες, ενώ ακόμα δεν υπάρχει καμία επίσημη δημοσίευση της Πρόσκλησης του προγράμματος ή έστω να έχει τεθεί το κείμενό της σε διαβούλευση, (κατά συνέπεια χωρίς να έχει ξεκινήσει ακόμη και η διαδικασία των ΑΙΤΗΣΕΩΝ), το Υπουργείου Εργασίας εξέδωσε Ανακοίνωση η οποία έχει ως στόχο να ενημερώσει τους ανέργους για την διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα των αιτήσεων και παράλληλα να τους προστατεύσει από οποιαδήποτε παραπλανητική ή παρελκυστική τακτική των ιδιωτικών ΚΕΚ.

 

Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας έχει ως εξής :

«Τις τελευταίες ημέρες και ενόψει της έναρξης του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης και εγγυημένης απασχόλησης για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο προσέλκυσης ανέργων από Παρόχους Κατάρτισης, μέσω παρελκυστικών πρακτικών. Ορισμένοι Πάροχοι αναρτούν στις ιστοσελίδες τους, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγγελίες έναρξης του προγράμματος οι οποίες συνοδεύονται από φόρμες υποβολής αιτήσεων και φόρμες συμπλήρωσης στοιχείων με τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων.

Tο υπουργείο Εργασίας εφιστά την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής: Πρώτον, το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Δεύτερον, οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.

Τρίτον, οι άνεργοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι απευθυνόμενοι στους Παρόχους Κατάρτισης, ζητώντας να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις, παρέχουν ουσιαστικά τα προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς κανείς να τους διασφαλίζει την ορθή χρήση αυτών.

Τέλος, τονίζεται  ότι προσελκύστηκες προσφορές των Παρόχων προς τους ανέργους με τη μορφή δώρων, χορηγιών κ.α., δε διασφαλίζουν σε καμία περίπτωση την ένταξη τους στο πρόγραμμα».

   Για την Κοινωφελή Επιχείρηση 
 

Μέλλιος Παναγιώτης

Διευθυντής Κε.Δι.Βι.Μ.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria