Εξωφρενικό: Η ΕΛΑΣ πληρώνει 1,8 εκατ ευρώ το χρόνο στη γερμανική Χόχτιφ για να φυλάει το Ελ. Βενιζέλος - OlaDeka

Εξωφρενικό: Η ΕΛΑΣ πληρώνει 1,8 εκατ ευρώ το χρόνο στη γερμανική Χόχτιφ για να φυλάει το Ελ. Βενιζέλος

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Το εξωφρενικό ποσό του 1,8 εκατ. ευρώ υποχρεούται να καταβάλει κάθε χρόνο η Ελληνική Αστυνομία στη γερμανική εταιρία Χόχτιφ προκειμένου να στεγάζεται στον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος, τον οποίο φυλάσσει.

Οπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (ΔΕΚΑ) που επισκέφθηκε την Δ/νση Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών και πληροφορήθηκαν ότι τα κτίρια που στεγάζουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, δεν είναι ιδιόκτητα:

Για τη στέγαση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στους χώρους του Αερολιμένα καταβάλλεται ετήσιο μίσθωμα, που ανέρχεται στο υπέρογκο ποσό του ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων Ευρώ(1.200.000 ευρώ) ετησίως περίπου.

Το παραπάνω ποσό, αν συνυπολογιστούν και οι δαπάνες που απαιτούνται για λειτουργικά έξοδα όπως, θέρμανση, ύδρευση και παροχή ενέργειας, αγγίζει το ένα εκατομμύριο οκτακόσιες χιλιάδες Ευρώ (1.800.000 ευρώ) περίπου, το οποίο και επιβαρύνει την ΕΛΑΣ.

Οπως τονίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ «για την εύρυθμη λειτουργία του Αεροδρομίου, που αποτελεί πύλη εισόδου-εξόδου εκατομμυρίων ατόμων στη χώρα μας, είναι απαραίτητη η παρουσία Αστυνομικής Δύναμης για τη διενέργεια εξειδικευμένων ελέγχων, οι οποίοι δεν μπορούν να υποκατασταθούν από ιδιωτικές υπηρεσίες παροχής ασφαλείας».

Σημειώνουν δε ότι «με βάση τα παραπάνω είναι βαρύτατες οι ευθύνες όλων όσων διαπραγματεύτηκαν και κατέληξαν σε τέτοιου είδους επαχθείς συμφωνίες, όροι μάλιστα των οποίων υπερισχύουν κάθε νόμου» και ζητά την επαναδιαπραγμάτευση της ήδη ισχύουσας σύμβασης, από πλευράς των συμβαλλόμενων μερών, «με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων της ΕΛ.ΑΣ., για ικανοποίηση πραγματικών αναγκών προς όφελος του Ελληνικού Λαού και όχι ιδιωτικών συμφερόντων».

Από τις συζητήσεις προέκυψε, ότι το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφαλείας είναι υψηλό, ενώ γίνεται ορθολογική κατανομή και αξιοποίηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας ικανοποιητικές εργασιακές συνθήκες. Αναδείχθηκε επίσης η ανάγκη μελλοντικής ενίσχυσης της ανωτέρω υπηρεσίας ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας νέου τερματικού σταθμού, ώστε να διατηρηθούν σε ικανοποιητικό βαθμό, τόσο το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και οι εργασιακές συνθήκες.

Σημειώνεται ότι στο Ελ. Βενιζέλος στεγάζονται: Το Τμήμα Αστυνόμευσης, το Τμήμα Ασφαλείας, το γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων, το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, το γραφείο Απωλεσθέντων, το γραφείο Αναχωρήσεων και το τμήμα Τροχαίας.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria