Ανακοίνωση αλληλεγγύης της Γραμματείας ΠΑΜΕ Καστοριάς για τους αγωνιζόμενους αγρότες - OlaDeka

Ανακοίνωση αλληλεγγύης της Γραμματείας ΠΑΜΕ Καστοριάς για τους αγωνιζόμενους αγρότες

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Καστοριάς εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράταξη της στον δίκαιο αγώνα των αγροτών του νομού ενάντια στα σχέδια εξόντωσης του λαού από κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο.  Τασσόμαστε σύσσωμοι στο πλευρό τους, καθώς και αυτοί, όπως άλλωστε και οι εργάτες  χτυπήθηκαν, χτυπιούνται και θα χτυπηθούν το επόμενο διάστημα από την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική.

Με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, τη μείωση επιστροφής του ΦΠΑ, του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, τις μεγάλες αυξήσεις των εισφορών στον ΟΓΑ, της ΔΕΗ και τον ΕΛΓΑ, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, θα μειωθεί εκ νέου δραστικά το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσει σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν εισφορές στον ΟΓΑ. Οδηγούν τη φτωχή αγροτιά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Όλα αυτά προετοιμάζονται ως νέοι εφαρμοστικοί νόμοι που φέρνει το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ αλλά και ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που σήμερα προσπαθούν να ξεγελάσουν για ακόμα μια φορά τον λαό. Ο μονός δρόμος για τους αγρότες, τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, την νεολαία, είναι η πάλη και η αντίσταση.

Όλοι μαζί να δυναμώσουμε την λαϊκή συμμαχία, να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Στα μπλόκα, στις συγκεντρώσεις, στα σωματεία στους συλλόγους, μαχητικά και οργανωμένα να σταματήσουμε τον κοινό εχθρό. Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας! 

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria