Ο ΣΧΟΚ ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ BLOG - OlaDeka

Ο ΣΧΟΚ ΓΙΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ BLOG

Μετά την ομαδική προσπάθεια, από το εσωτερικό του Δήμου Καστοριάς, να φορτωθούν στον σύλλογό μας όλα όσα ΔΕΝ έγιναν, ήρθαν και οι «δημοσιογραφικές» πλέον αναζητήσεις και διαπιστώσεις που επιδιώκουν να δημιουργήσουν αρνητική άποψη για τον ΣΧΟΚ.

Είδαμε σε τοπικό blog, κείμενο που προσπαθεί να απαντήσει σε ερωτήματα που το ίδιο θέτει στον τίτλο της ανάρτησης. Μόνο που το να προσπαθεί κανείς να περάσει με ψέματα την ενημέρωση που επιδιώκει, για τους λόγους που την επιδιώκει, ούτε τον ίδιο τιμά ούτε τους πιθανούς εντολείς του (ευτυχώς στην μικρή μας κοινωνία, όλοι ξέρουμε τον καθένα και έτσι όλοι ξέρουμε για ποιους λόγους καλείται ο συντάκτης να παίξει ρόλο «υπερασπιστή»).

Ποιος έστειλε τον λογαριασμό της ΔΕΗ από το Χιονοδρομικό στο Δήμο Καστοριάς; Τι κρύβει η κόντρα του ΣΧΟΚ με τον Δήμο; αναρωτιέται ο συντάκτης, αναφερόμενος μάλιστα σε πόλεμο ανακοινώσεων και σφοδρή επίθεση που “εξαπέλυσε” ο ΣΧΟΚ εναντίον του Δήμου με το επιχείρημα ότι διακυβεύεται η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.

ΨΕΜΑ 1ο : Κανένας πόλεμος δεν εξαπολύθηκε από τον ΣΧΟΚ. Ο σύλλογος είχε την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του και τους φίλους του χιονοδρομικού ότι είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι για την επερχόμενη περίοδο δεν φαίνεται να είναι εφικτή η λειτουργία του κέντρου, καθώς επίσης και να αναφερθεί στους λόγους που οδηγούν σε αυτή την διαπίστωση. Και επειδή αυτό δεν είναι καθόλου “δήθεν” δεν μπορεί να αποτελεί επιχείρημα για μια αναίτια επίθεση.

ΨΕΜΑ 2ο :  Ο ΣΧΟΚ αναφέρεται στο κείμενο ως «ο ανεπίσημος διαχειριστής» του κέντρου. Ο σύλλογος που κατασκεύασε με δικές του αποκλειστικά δυνάμεις και δαπάνες το ΧΚ Οξυάς-Βιτσίου στην γη που του παραχώρησε προς χρήση η κοινότητα Οξυάς, είναι ο δημιουργός και κάτοχος του κέντρου και όχι απλά ο διαχειριστής (και μάλιστα ανεπίσημος).

ΨΕΜΑ 3ο :   Ο συντάκτης που «ανίχνευσε» δημοσιογραφικές πληροφορίες σε ραδιοφωνικές δηλώσεις μας, ανακάλυψε σε αυτές ότι το σημείο τριβής είναι ο απλήρωτος λογαριασμός της ΔΕΗ. Αυτό φυσικά και δεν είναι ακριβές. Ο απλήρωτος λογαρισμός είναι το τελευταίο που τέθηκε από τον σύλλογο. Το πρώτο και μείζον είναι το ότι δεν εκπληρώθηκαν οι δεσμεύσεις του Δήμου αναφορικά με την υλοποίηση των απαιτούμενων συντηρήσεων και πιστοποιήσεων που θα οδηγούσαν στην νόμιμη αδειοδότηση και λειτουργία του ΧΚ για την χειμερινή σαιζόν που ξεκίνησε ήδη.

ΨΕΜΑ 4ο :  Αναφέρει ο «ανιχνευτής» συντάκτης ότι ο απλήρωτος λογαριαμός της ΔΕΗ είναι ύψους 20.000 €. Αν είχε πρόθεση να πληροφορήσει πραγματικά τους αναγνώστες του ακολουθώντας και την ελάχιστη δημοσιογραφική δεοντολογία, θα είχε διερευνα του ΧΚ ιτουργφικ. Αν ευ με το επιχεήσει (ως όφειλε) και θα είχε ενημερωθεί ότι ο απλήρωτος από τον Δήμο λογαριασμός – που αφορά στους τελευταίους 16 μήνες – είναι ύψους μόλις 3.389 €.

ΨΕΜΑ 5ο :  Γίνεται αναφορά σε «διάτρητο και ομιχλώδες» καθεστώς που διέπει την λειτουργία του ΧΚ, χαρακτηρισμοί που αποδίδονται στο – υποτιθέμενο – γεγονός ότι το κέντρο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και μέλη του ΣΧΟΚ είναι «διαχειριστές» χωρίς κάποια προγραμματική συμφωνία που να ελέγχει και τις επενδύσεις που έγιναν στο παρελθόν από τον Δήμο (!!!). Σε ποιες επενδύσεις άραγε αναφέρεται ;;; Ο Δήμος Καστοριάς (ή προηγούμενα ο Δήμος Βιτσίου) δεν επενδύσαν ΠΟΤΕ στο χιονοδρομικό ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ. Περιουσιακό στοιχείο του Δήμου, σαν διαδόχου της πρώην κοινότητας Οξυάς, αποτελεί μόνο η δασική γη όπου βρίσκεται το το κέντρο, η οποία έχει παραχωρηθεί στον ΣΧΟΚ για μακροχρόνια χρήση.

Λυπούμαστε πολύ, για το γεγονός ότι ο συντάκτης προσπαθώντας να υποστηρίξει (ή και να υπερασπιστεί) κάποιους, οδηγήθηκε σε μια τέτοιου είδους και μεγέθους παραπληροφόρηση, πλήττοντας ένα σωματείο, που η δραστηριότητα και η παρουσία του στο ΧΚ πηγάζουν μόνο από τον εθελοντισμό και την αγάπη για αυτό που κάνει. Και κυριώτερο από αυτά που κάνει ο σύλλογός μας, είναι το να αθλεί παιδιά και να παράγει πρωταθλητές.

Τελειώνοντας, δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε θετικά την αναφορά στο γεγονός ότι το Χιονοδρονικό Κέντρο είναι μια αξιόλογη χειμερινή τουριστική υποδομή που θα μπορούσε να είναι εφάμιλλη – αν όχι υπέρτερη – των άλλων της Δυτ. Μακεδονίας.

Το Δ.Σ.  του Σ.Χ.Ο. Καστοριάς

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria