Συνέδριο με θέμα «Αναζητώντας την Αριστεία» στο Χειμερινό Σχολείο Καστοριάς - OlaDeka

Συνέδριο με θέμα «Αναζητώντας την Αριστεία» στο Χειμερινό Σχολείο Καστοριάς

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Για τρεις  ημέρες, από τις 4 ως τις 6 Δεκεμβρίου, η Καστοριά έγινε ο πυρήνας σύνδεσης του χώρου των Διεθνών Σχέσεων και των ΜΜΕ.

Κορυφαίες προσωπικότητες από το χώρο της διπλωματίας όπως ο Βρετανός Πρέσβης της Ελλάδας John Kittmer, ο Επικεφαλής των Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, Todd Pierce, δημοσιογράφοι όπως ο Σπύρος Σιδέρης, επικεφαλής του Ανεξάρτητου Βαλκανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, και ο Βαγγέλης Πλάκας της εφημερίδας «Μακεδονία» και του TV100, πρωτοπόροι στο χώρο της επικοινωνίας όπως ο πρόεδρος της Newtons Laboratory Στέλιος Ζώντος και ο βραβευμένος γραφίστας Γιάννης Φετάνης, ο βουλευτής της Β’ Αθηνών και πρώην εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου ΕξωτερικώνΓιώργος Κουμουτσάκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Λίτσας  και άλλοι ανέλυσαν, συζήτησαν και παρουσίασαν τις θέσεις τους γύρω από το πως τα ΜΜΕ στον 21ο αιώνα επηρεάζουν καταλυτικά τον τρόπο εξέλιξης των Διεθνών Σχέσεων.

Το 1Ο Χειμερινό Σχολείο Media και Εφαρμοσμένης Πολιτικής  που φέτος έλαβε χώρα στην Καστοριά φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία 35 συμμετέχοντες – φοιτητές αλλά και νεαρούς επαγγελματίες του χώρου της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας – οικοδομώντας έναν θεσμό που θα συνεχιστεί και του χρόνου, σε άλλη πόλη και με άλλο θεματικό αντικείμενο.

Ο επιστημονικός διευθυντής του Χειμερινού Σχολείου και ο άνθρωπος που οραματίστηκε το θεσμό και τον υλοποίησε μαζί μια μικρή ομάδα  συνεργατών υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Σπύρος Λίτσας  δήλωσε σχετικά:

«Αυτού του είδους ενέργειες ως στόχο έχουν να παράξουν γνώση αλλά και σύνδεση των συμμετεχόντων με τους επισκέπτες ομιλητές. Φέτος στην Καστοριά ρίξαμε πολύ δυνατά θεμέλια και δημιουργήσαμε έναν θεσμό που θα έχει και συνέχεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ομιλητές του Χειμερινού Σχολείου που ήρθαν στην Καστοριά και προσέφεραν τον προσωπικό τους χρόνο για να μοιραστούν την πολύτιμη εμπειρία τους και τη θεωρητική τους κατάρτιση με τους συμμετέχοντες. Του χρόνου θα συνεχίσουμε με άλλο θεματικό αντικείμενο και σε άλλη πάντα όμως γύρω από το χώρο των Διεθνών Σχέσεων και των Μedia να αναζητούμε ευκαιρίες για να πραγματώσουμε το motto του χειμερινού σχολείου· seeking for excellence ή αλλιώς αναζητώντας την αριστεία».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria