Ρωσία: Δεν υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν για τα ρωσικά πλοία στον Βόσπορο - OlaDeka

Ρωσία: Δεν υπάρχουν τα προβλήματα που αναφέρθηκαν για τα ρωσικά πλοία στον Βόσπορο

Τα Ρωσικά πλοία του Ναυτικού  δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα κατά τη διέλευση τους από το Στενό του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων, δήλωσε μια διπλωματική πηγή από τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

The Yauza, a transport ship recently obtained by the Russian Navy. File photo.

Αυτή τη στιγμή, τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Διέρχονται από το Στενό του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων,  ανέφερε μια στρατιωτική-διπλωματική πηγή στο RIA Novosti.Η πηγή πρόσθεσε ότι η πρόσφατη συνάντηση ο του Ρωσικού πολεμικού πλοίου μεταφοράς Yauza με ένα τουρκικό υποβρύχιο στα Δαρδανέλια, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα συνηθισμένο συμβάν στα πλαίσια της εντατικής χρήσης πλωτών μεταφορών, η οποία συνδέει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με το Αιγαίο. Το πλοίο έχει αναφερθεί πως κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα.

“Δεν υπάρχουν προβλήματα με τα Ρωσικά πλοία που διέρχονται από τα Στενά, αν και είναι απολύτως φυσιολογικό ότι υπάρχουν σκάφη που περιμένουν λόγω φόρτου εργασίας ή λόγω καιρικών φαινομένων στα Στενά», που εμποδίζουν την πλοήγηση, ανέφερε η πηγή.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι τουρκικές αρχές οι οποίες ρυθμίζουν την πλοήγηση στα στενά, κλείνει μερικές φορές την διέλευση πράγμα που οφείλεται σε ομίχλη ή για να επιτρέψουν τη μετακίνηση προς μία μόνο κατεύθυνση, λόγω της συμφόρησης των σκαφών στην περιοχή.

“Όσο για το τουρκική υποβρύχιο, δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικό ως γεγονός ότι συναντήθηκε με φορτηγό πλοίο μας, δεδομένου ότι τα πλοία που διέρχονται τακτικά από το Στενό  προς τις δύο κατευθύνσεις, καθώς και άλλα πλοία του Τουρκικού Ναυτικού συναντιόνται συχνά,” είπε η πηγή.

Russian President V. Putin held meeting in the Kremlin

Νωρίτερα τη Δευτέρα, είχε αναφερθεί ότι δεκάδες ρωσικά πλοία περίμεναν για ώρες κοντά στο Στενό του Βοσπόρου για να πάρουν το πράσινο φως από την Τουρκία έτσι ώστε να είναι σε θέση να περάσουν μέσα από την πλωτή οδό. Εν τω μεταξύ, ένα ρωσικό μεταφορικό πλοίο «συναντηθηκε με ένα τουρκικό υποβρύχιο στα Δαρδανέλια.Κάποιοι έσπευσαν να επιστήσουν την προσοχή στα περιστατικά υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας, μετά την κατάρριψητου ρωσικού Su-24 την περασμένης εβδομάδας από την Τουρκία. 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria