Μια ζεστή αγκαλιά από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς: Μοιράστηκαν πάνω από 2.000 δέματα - OlaDeka

Μια ζεστή αγκαλιά από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς: Μοιράστηκαν πάνω από 2.000 δέματα

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

      Στο καταφύγιο ανθρωπιάς και αγάπης και συγκεκριμένα στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, προσφεύγουν και τις φετινές γιορτές δεκάδες άπορες οικογένειες της πόλης μας, αναξιοπαθούντες, μοναχικοί συμπολίτες, περιθωριακοί και οικονομικοί μετανάστες. Συσσίτια, δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ακόμη και ρούχα, είναι τα «δώρα» που θα πάρουν οι πολίτες που αδυνατούν να στρώσουν μόνοι τους το γιορτινό τραπέζι.

 

Μια ζεστή αγκαλιά

Βέβαια, δεν είναι μονάχα η περίοδος των γιορτών, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου οι ίδιοι άνθρωποι στέκουν καρτερικά στις «ουρές» για ένα πιάτο φαγητό, διεκδικώντας λίγα λεπτά αξιοπρέπειας. Αρκετοί κρύβουν βιαστικά το φαγητό -όχι από ντροπή, αλλά από περηφάνια- σε ξεθωριασμένες σακούλες και φεύγουν αμέσως. Άνθρωποι που είδαν τη ζωή τους να γκρεμίζεται από ένα τυχαίο γεγονός ή «εισέπραξαν» την αδιαφορία των οικογενειών τους. Συνταξιούχοι των 300 ευρώ που δεν μπορούν να πληρώσουν νοίκι και λογαριασμούς, όπως ΔΕΗ και ΟΤΕ. Μετανάστες, άνεργοι, άστεγοι, οικογένειες ολόκληρες. Μια μερίδα φαγητό είναι ζήτημα για αυτούς τους ανθρώπους.

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς τείνει χείρα βοηθείας στους ανθρώπους αυτούς που η καθημερινότητα τους είναι σκληρή και μουντή, καθώς καθημερινά μοιράζει μέσα από την αίθουσα Ταβυθά της Ιεράς Μητρόπολης, 300 μερίδες φαγητό, ενώ παράλληλα για τα άτομα που αδυνατούν να μετακινηθούν, το φαγητό διανέμεται στο χώρο τους. Έτσι λοιπόν, επί 10 συναπτά έτη από την τράπεζα αγάπης σιτίζονται 300  με 350 άποροι της πόλης μας, ένας αριθμός που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας παρασύρονται στη δίνη της ανέχειας.

             «Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς και το ιερό φιλόπτωχο ταμείο, με τις ευλογίες του μητροπολίτη Καστοριάς, κ. Σεραφείμ  προσπαθεί αυτές τις άγιες ήμερες να στηρίξει κάθε οικογένεια που πραγματικά έχει ανάγκη. Υπάρχει μια μεγάλη αγκαλιά από τον Χριστό, ώστε να νιώσουν ζεστασιά»δήλωσε ο ταμίας του φιλόπτωχου ταμείου της ιεράς μητρόπολης Καστοριάς, πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης, για να συνεχίσει λέγοντας ότι ιερό έργο προσφέρεται από όλα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία του νομού Καστοριάς, και όπου δεν μπορούν να βοηθήσουν αυτά, έρχεται να συμβάλει το γενικό φιλόπτωχο ταμείο, είτε με υλική είτε  με ηθική βοήθεια.

Η διανομή των δεμάτων στις 2 .000  οικογένειες  ξεκίνησε  στις 20  Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 22  Δεκεμβρίου. Δέματα με τρόφιμα και ρουχισμό  ενώ την ημέρα tων Χριστουγέννων  η ιερά μητρόπολη Καστοριάς θα παραθέσει σε εστιατόρια  της πόλης μας γεύμα σε  χίλιους περίπου αναξιοπαθούντες  συμπολίτες μας.

 «Προσπαθούμε αυτές τουλάχιστον τις ημέρες όλοι οι άνθρωποι να έχουν ένα πιάτο ζεστό φαγητό» κατέληξε  ο ταπεινός ο ιερωμένος .

 

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria