ΓΟΥΝΑ - ΡΩΣΙΑ - ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ: ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 212$ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ - OlaDeka

ΓΟΥΝΑ – ΡΩΣΙΑ – ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ: ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 212$ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΓΟΥΝΑΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΛΑΘΡΑΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΩΣ ΤΩΡΑ

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εφαρμόζει πλέον αυστηρότερους κανόνες για το συνάλλαγμα εντός χώρας.
Η πολιτική αναμένεται για να αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρημάτων, τα « μαύρα » και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Ήδη από την Κυριακή, οι αρχές απαιτούν από τους συναλλασσόμενους πλήρες όνομα, λεπτομέρειες διαβατηρίων, θέση εγγραφής, ημερομηνία γέννησης και αριθμό φορολογικής αναφοράς, εάν η συναλλαγή είναι μεγαλύτερη από 15.000 ρούβλια ($212).
Οι φόρμες πρόκειται να συμπληρώνονται από τις τράπεζες και οι πληροφορίες πελατών θα αποθηκεύονται για τουλάχιστον πέντε έτη από την ημερομηνία της τελευταίας συναλλαγής.

Τώρα μια τράπεζα έχει το δικαίωμα πρόσβασης στις πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση του πελάτη, την επιχειρησιακή φήμη του και την προέλευση των χρημάτων του.

Έως τώρα, για συναλλαγές μέχρι και 600.000 ρούβλια (8.263$) οι κανόνες απαιτούσαν από τον πελάτη να δίνει μόνο τα στοιχεία ενός ονόματος και διαβατηρίου.

Ο νέος νόμος δεν περιορίζει το συνάλλαγμα αλλά όλα θα γίνονται κάτω από αυστηρό και μακρόχρονο έλεγχο που θα απαιτεί καθαρότατες συναλλαγές με πλήρη νομιμοποιητικά παραστατικά. Σύμφωνα με τον Yuliya Elsukova, εκπρόσωπο της Gazprombank , το νέο στάτους στοχεύει στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρημάτων, των μαύρων συναλλαγών και της τρομοκρατικής χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Yevgeny Gontmaher, είναι επίσης ένα μέτρο για να συγκρατηθούν οι θεωρητικές συναλλαγματικές ισοτιμίες δολαρίων ενάντια στο ρούβλι. «Σκέφτομαι ότι η κεντρική τράπεζα φοβάται μια περαιτέρω αποδυνάμωση του ρουβλιού, και είναι αποφασισμένη να την σταματήσει.

Με πληροφορίες από το https://www.rt.com

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria