Καστοριά: Τουριστική κίνηση σε επίπεδα ρεκόρ για το νομό - OlaDeka

Καστοριά: Τουριστική κίνηση σε επίπεδα ρεκόρ για το νομό

Υψηλές οι προσδοκίες και για την Πρωτοχρονιά

Γροθιά στην απαισιοδοξία φαίνεται πως έδωσαν φέτος τις γιορτές οι Έλληνες και έτσι αψηφώντας τα capital controls, αλλά και βοηθούντος του καλού καιρού αποφάσισαν να περάσουν τις διακοπές τους σε γοητευτικούς χειμερινούς προορισμούς της πατρίδας μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, η πληρότητα έφτασε μέχρι και 80%, σημειώνοντας αύξηση 20% από πέρυσι.

Σε αυτά δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε τους ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής, που κλασικά είναι οι Έλληνες, οι οποίοι έψαξαν δωμάτιο λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα σε χειμερινούς προορισμούς όπως η Καστοριά.

Όλη η Ελλάδα φέτος τα Χριστούγεννα είχε την τιμητική της και το καλό κλίμα θα συνεχίσει και την Πρωτοχρονιά, όπου, ήδη, οι κρατήσεις έχουν ξεπεράσει το 70%.

Παραδοσιακοί χειμερινοί προορισμοί, μάλιστα όπως η πόλη μας η Καστοριά μπορεί να φτάσουν πληρότητα ακόμα και 90%, ποσοστό ιδιαίτερα ικανοποιητικό αν αναλογιστεί κανείς το γενικότερο κοινωνικό και οικονομικό πλαίσιο.

Αιτίες για την επάνοδο των Ελλήνων στις αποδράσεις των Χριστουγέννων οι αρκετά δελεαστικές τιμές, αλλά και η ανάγκη να ξεφύγουν έστω και για λίγο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Είναι ενδεικτικό ότι μπορούσε να βρει κανείς δωμάτιο σε τιμές μειωμένες κατά 10-20% από πέρυσι.

Όπως αναφέρει ο κ. Χρήστος Παύλου Πρόεδρος των Καταλυμάτων στο Ν. Καστοριάς» Πιστεύω ότι είναι από τις καλύτερες χρονιές όσο αναφορά τα Χριστούγεννα και την πληρότητα των καταλυμάτων αν και έγιναν κάποιες ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής οι οποίες όμως καλύφθηκαν…Πιστεύω ότι τα Χριστούγεννα στο Νομό μας πήγαν καλά. ‘’ , ενώ συνέχισε φανερά αισιόδοξος και για την Πρωτοχρονιά αν και λίγο προβληματισμένος λόγω της αλλαγής του καιρού με χιόνια και παγωνιές λέγοντας ‘’ Η κακοκαιρία προβληματίζει τους επισκέπτες ενόψει Πρωτοχρονιάς και αυτό είναι ένα πρόβλημα για εμάς, καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις. Υπάρχει φόβος για τον δρόμο για το πώς θα έρθουν. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να μην έχουμε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής. ‘’

Τουριστική κίνηση σε επίπεδα ρεκόρ για το Νομό Καστοριάς… Το τετραήμερο των Χριστουγέννων, καταγράφηκε ιδιαίτερη υψηλή πληρότητα σε ξενοδοχεία και ξενώνες της περιοχής καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που επέλεξαν την περιοχή για τις ημέρες των εορτών.

Η πόλη της Καστοριάς αλλά και τα γύρω όμορφα γραφικά χωριά του Νομού Απόσκεπος, Σιδηροχώρι, πλημμύρισαν από κόσμο ενώ το αδιαχώρητο έγινε στην νότια πλευρά της λίμνης όπου οι επισκέπτες απολάμβαναν την βόλτα τους δίπλα στην λίμνη Ορεστιάδα.

Πέρα από κείνους που έκαναν τη βόλτα τους, ακόμη περισσότεροι ήταν όσοι κινήθηκαν προς το Σπήλαιο του Δράκου αλλά και στη μαγευτική διαδρομή του εσωτερικού γύρου της λίμνης.

Τα μαγαζιά εστίασης και οι καφετέριες βούλιαξαν από κόσμο, με τους επιχειρηματίες να χαρακτηρίζουν την κίνηση πρωτοφανή και να ετοιμάζονται πυρετωδώς τώρα για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν οι προγνώσεις για χιονόπτωση, είναι σίγουρο ότι η Καστοριά θα καταγράψει ρεκόρ επισκεψιμότητας.

Ο Νομός Καστοριάς έζησε ένα τετραήμερο υψηλής τουριστικής κίνησης, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη και αυξάνει τις υποχρεώσεις όλων.

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria