Σοκαριστική καμπάνια: Μοιάζει με μια ευτυχισμένη οικογένεια; Δείτε καλύτερα - OlaDeka

Σοκαριστική καμπάνια: Μοιάζει με μια ευτυχισμένη οικογένεια; Δείτε καλύτερα

Τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα; Αν αυτή σας μοιάζει με μια ευτυχισμένη οικογένεια που απολαμβάνει το γιορτινό τραπέζι, κοιτάξτε καλύτερα… #TheWindowProject

Κοιτάζοντας από μακριά αυτή τη βιτρίνα, βλέπει κανείς μια ευτυχισμένη οικογένεια που απολαμβάνει ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο. Ολοι φορούν τα γιορτινά τους, κάθονται στο στολισμένο τραπέζι, περικυκλωμένοι από υπέροχα στολίδια.

Ομως, κοιτάξτε καλύτερα.

Καμία από τις κούκλες δεν χαμογελάει, κάτι που αρχικά ίσως να μην σας φανεί περίεργο αφού πρόκειται για κούκλες βιτρίνας.

Αν συνεχίσετε να κοιτάτε, θα δείτε ότι κάποιες στιγμές, το χέρι του άνδρα κάνει μια ενοχλητικά αναγνωρίσιμη χειρονομία. Την ίδια στιγμή, το σώμα της γυναίκας μετακινείται προς τα πίσω.

Τι κρύβει

Κατά τη διάρκεια των διακοπών, η ενδοοικογενειακή βία αυξάνεται και αυτή είναι μια εκστρατεία κατά της βίας σε βάρος των γυναικών.

Η ένωση για την προστασία των γυναικών «Ontario Association of Interval & Transition Houses» και η ένωση για την προστασία των παιδιών «Yellow Brick House» δημιούργησαν το «The Window Project», μια χριστουγεννιάτικη βιτρίνα σε ένα μεγάλο εμπορικό κατάστημα του Καναδά.

Σκοπός της, είναι να σοκάρει τους πολίτες, ανοίγοντάς τους ένα παράθυρο στην ενδοοικογενειακή βία κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Οι γιορτές αυξάνουν τη βία

Σε μια μελέτη του 2013 στον Καναδά, αποκαλύφθηκε ότι 8 στα 10 θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι γυναίκες και ότι τα περιστατικά αυτά αυξάνονται δραματικά κατά τη διάρκεια των γιορτών. Μία στις τρεις γυναίκες θα πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ 362.000 αθώα παιδιά θα είναι μάρτυρες αυτής της κακοποίησης.

Ηρθε η ώρα να σταματήσει.

Σοκαριστική καμπάνια: Μοιάζει με μια ευτυχισμένη οικογένεια; Δείτε καλύτερα

 

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria