Καστοριά: Τα νέα «χαράτσια» για τις επιχειρήσεις υπέρ ΓΕΜΗ και Επιμελητηρίων - OlaDeka

Καστοριά: Τα νέα «χαράτσια» για τις επιχειρήσεις υπέρ ΓΕΜΗ και Επιμελητηρίων

Μέχρι 31/12 η υποχρεωτική καταβολή

KARATAGLIDHS

ΓΕΜΗ: υποχρεωτική η συνδρομή και για τις ατομικές επιχειρήσεις – Καταργείται οριστικά η υποχρεωτική εγγραφή

Νέα χαράτσια τα οποία θα επιβαρύνουν όλες τις επιχειρήσεις που εγγράφονται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο έρχονται να υποκαταστήσουν την κατάργηση της υποχρεωτικής συνδρομής των εταιρειών στα Επιμελητήρια

Υποχρεωμένες από το νόμο είναι και οι ατομικές επιχειρήσεις να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μετά την πάροδο δίμηνου την φορολογική τους δήλωση στο ΓΕΜΗ  το οποίο έχει πλέον υποχρεωτική συνδρομή και όταν οι ατομικές επιχειρήσεις κάνουν την ανάρτηση ηλεκτρονικά θα διαπιστώσουν ότι θα πρέπει να καταβάλλουν 20 ευρώ.

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς  κ Χαράλαμπος Καραταγλίδης από την 1/1/2015 υπάρχει εφαρμογή του πανευρωπαϊκού μοντέλου για της επιχειρήσεις του γενικού εμπορικού μητρώου του γνωστού ΓΕΜΗ. Στην αρχή, όπως ανέφερε, είχε ξεκινήσει με τις επιχειρήσεις γενικής μορφής Α.Ε. Ο.Ε. Ε.Ε. Ε.Π.Ε. και τώρα πλέον με την αλλαγή της νομοθεσίας του 2014 έχουν συμπεριληφθεί σε αυτό το μητρώο και οι ατομικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι υποχρεωμένες από το νόμο μετά την πάροδο δίμηνου από την φορολογική τους δήλωση να αναρτήσουν στο ΓΕΜΗ το αποδεικτικό ότι κατέθεσαν φορολογική δήλωση.

Ο  πρόεδρος γνωστοποίησε ότι, επιβάλλεται η καταχώριση στο ΓΕΜΗ διότι σε διαφορετική περίπτωση κρίνεται η επιχείρηση παράνομη και μάλιστα υπάρχειπιθανότητα, του χρόνου, εάν χρειαστούν κάποιο έγγραφο, να έχουν κυρώσεις.

Διευκρίνισε παράλληλα  ότι επειδή πολλοί επιχειρηματίες  αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες, το Επιμελητήριο μετά από συσκέψεις και σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Λογιστών αποφάσισε πως ένα μέρος της όλης διαδικασίας να μπορεί να γίνεται στο Επιμελητήριο.

 «Ο χρήστης-επιχειρηματίας για να καταφέρει να πληρώσει το ΓΕΜΗ  θα πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσει μια σειρά από διαδικτυακές υπηρεσίες. Επειδή βλέπουμε να αντιμετωπίζουν  προβλήματα, όπως στους κλειδαρίθμους και στους ειδικούς κωδικούς, αποφασίσαμε να εξυπηρετηθούν από το Επιμελητήριο, έτσι ώστε να μπορέσουν να καταβάλουν την συνδρομή τους προς το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, που είναι υποχρεωτική για όλες τις μορφές επιχειρήσεων, μέχρι τις 31.12.2015»κατέληξε ο κ. Καραταγλίδης.

Δώρα Κωτσοπούλου

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria