Άργος Ορεστικό: Δύσκολη η εορταστική περίοδος και για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής - OlaDeka

Άργος Ορεστικό: Δύσκολη η εορταστική περίοδος και για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής

Ρεπορτάζ της Δώρας Κωτσοπούλου

Δέσποινα Μπάρτζου αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Δ. Μακεδονίας και πρόεδρος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Δήμου Άργους Ορεστικού: «Δεν περιμένουμε να γίνουν θαύματα. Προσδοκούμε κάτι καλύτερο»

   Στην μέγγενη της οικονομικής κρίσης, χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ορίζοντας εξόδου, βρίσκονται τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής του νομού Καστοριάς τα οποία προσδοκούν στις εορταστικές ημέρες που έρχονται μήπως και ανεβάσουν τον τζίρο τους, που τα τελευταία χρόνια είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα .

Οι καταστηματάρχες ελπίζουν στις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνήθειες των πολιτών, προκειμένου να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσής τους και το 2016.

Προσδοκούμε κάτι καλύτερο χωρίς να γίνουν θαύματα

     «Οι εορταστικές ημέρες φέτος “πέφτουν” πολύ καλά, όμως εμείς πιστεύουμε ότι τα καταστήματα μας θα δουλέψουν τα εορταστικά τριημερα. Αυτό διαφαίνεται από το γεγονός ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε εορταστική περίοδο, όμως δυστυχώς δεν υπάρχει εορταστική διάθεση. Προσδοκούμε σε κάτι καλύτερο, χωρίς να ελπίζουμε ότι θα γίνουν θαύματα», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Δυτικής Μακεδονίας και πρόεδρος Εστίασης και Αναψυχής του Δήμου Άργους Ορεστικού κ. Δέσποινα Μπάρτζου, για να προσθέσει ότι εάν κάποιος κυκλοφορήσει έξω το βράδυ, θα διαπιστώσει ότι τα περισσότερα καταστήματα κλείνουν από τις 11 η ώρα.

Πάντως οι καταστηματάρχες τις περιοχής μας μέχρι την τελευταία στιγμή ευελπιστούν ότι οι γιορτές θα δώσουν μια νότα αισιοδοξίας και ότι οι Έλληνες τέτοιες ημέρες θα περικόψουν από το υστέρημα τους και θα πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη έξοδο τους για διασκέδαση.

«Όταν ο μισθός του πολίτη δεν φτάνει να καλύψει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε δημόσιο, χαράτσια κ.λ.π., που να περισσέψει χρήματα για ταβέρνα. Προσωπικά πιστεύω πως και αυτοί που θα βγουν για να διασκεδάσουν, θα κόψουν από τις υποχρεώσεις τους, γιατί έτσι είναι ο Έλληνας, δίνει προτεραιότητα στη διασκέδαση για να ξεχάσει τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνει», εξήγησε η κ. Μπάρτζου, ευχόμενη παράλληλα καλή χρονιά σε όλους τους Καστοριανούς και όχι μόνο, καθώς και προς τους καταστηματάρχες ευχήθηκε να μην υπάρχει κανένα μαγαζί με πρόστιμο.

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria