Προσγείωση πυραύλου από την Blue Origins - OlaDeka

Προσγείωση πυραύλου από την Blue Origins

blueorigin_launch

O Jeff Bezos ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι η Blue Origins κατάφερε να προσγειώσει με επιτυχία έναν πύραυλο New Shepard, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.

H Blue Origins είναι η αεροδιαστημική εταιρεία του ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos και είχε ξεκινήσει να δοκιμάζει τους πυραύλους New Shepard από τον περασμένο Απρίλιο. Μετά από κάποιες δοκιμές, έγινε εφικτό να εκτοξευτεί ο πύραυλος και να επιστρέψει στο σημείο εκτόξευσης χωρίς ατυχήματα.

Ο βασικός λόγος που η Blue Origins ασχολείται με την επαναχρησιμοποίηση των πυραύλων της είναι επειδή στοχεύει σε μία μεγάλη μείωση του κόστους για τα διαστημικά ταξίδια και τις μεταφορές εκτός τροχιάς.

blue-origin-rocket

Ο κινητήρας του πυραύλου της Blue Origins είναι ο BE-3 με ισχύ 110.000 pounds. H επιτυχημένη δοκιμή έγινε στο Δυτικό Τέξας. Ο πύραυλος εκτοξεύθηκε σε ταχύτητα 623 km/h και έφτασε σε απόσταση 1524 μέτρων από το έδαφος. Μόλις ξεκίνησε η φάση της καθόδου, ο πύραυλος αντέστρεψε τη ροή των κινητήρων του και κατέβηκε προς την επιφάνεια προσεδάφισης με ταχύτητα 7.1 km/h.

Προσπάθειες επαναχρησιμοποίησης πυραύλων κάνει και η SpaceΧ με τον Falcon, αλλά οι δοκιμές της δεν έχουν στεφθεί ακόμα με επιτυχία. Η διαφορά πάντως είναι ότι η SpaceX πειραματίζεται με πυραύλους που βγαίνουν από την ατμόσφαιρα και επιστρέφουν σε πλωτές επιφάνειες προσγείωσης.

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria