Αποτελέσματα Δημοπρασίας Σεπτεμβρίου της SAGA FURS - OlaDeka

Αποτελέσματα Δημοπρασίας Σεπτεμβρίου της SAGA FURS

SAGA

Η δημοπρασία Σεπτεμβρίου της Saga Furs, που είναι και η τελευταία της περιόδου 2014-15, ολοκληρώθηκε με την πολυάριθμη παρουσία 400 διεθνών αγοραστών οι οποίοι παρά την ασταθή οικονομική κατάσταση της Κίνας και της Ρωσίας, και την εξαιρετικά αβέβαιη κατάσταση της αγοράς, συνετέλεσαν ώστε μετά το πέρας της δημοπρασίας αυτής να έχει πωληθεί ποσοστό μεγαλύτερο του 97% των μινκ γουνοδερμάτων που προσέφερε φέτος το δημοπρατήριο της SAGA FURS, δεδομένου ότι ποσοστό μεγαλύτερο του 90 % αυτών είχε ήδη πωληθεί μέχρι και την δημοπρασία του Ιουνίου.

Η προσφορά Σεπτεμβρίου αποτελείτο στην συντριπτική της πλειοψηφία από τα χαμηλότερης/ εμπορικής ποιότητας χτυπημένα, καλοκαιρινά και breeders, καθώς και μια μικρή συλλογή μινκ (100.000) κανονικής ποιότητας που δεν είχε πωληθεί τον Ιούνιο. Επίσης από Karakul, Αλεπούδες και Finnraccoon.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε στην σκιά μιας αβέβαιης οικονομικής κατάστασης στις δύο μεγαλύτερες αγοράστριες χώρες: την Ρωσία και την Κίνα.

Οι κακή οικονομική κατάσταση της Ρωσίας και η αδυναμία του ρουβλίου έχει μειώσει περεταίρω την καταναλωτική ικανότητα της Ρωσικής αγοράς. Η μείωση του ρυθμού της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας και η φθίνουσα πορεία του χρηματιστηρίου κατέστησαν τους κινέζους πελάτες πολύ προσεκτικούς στις αγορές τους.

Σε σύγκριση με τις τιμές της δημοπρασίας Ιουνίου τα μινκ έχουν μια πτώση κατά μέσο όρο 20 με 25%. Αναλυτικά αποτελέσματα μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα της Saga Furs: www.sagafurs.com

Η συνεχιζόμενη κακή ρωσική οικονομική κατάσταση επηρέασε και τις πωλήσεις ορισμένων τύπων αλεπούς. Οι αλεπούδες Silver fox πωλήθηκαν σε τιμές κατά 10% μειωμένες. Οι μεταλλαγμένες αλεπούδες πωλήθηκαν επιλεκτικά σε σταθερές έως ελαφρά μειωμένες τιμές.

Η προσφορά των 300.000 κανονικής ποιότητας Blue fox πωλήθηκε κατά 80%. Η συλλογή συμπεριλάμβανε και τα μικρά μεγέθη που δεν είχαν προσφερθεί κατά την διάρκεια της σεζόν. Οι καλές ποιότητες και τα μεγάλα μεγέθη πουλήθηκαν κοντά στα επίπεδα των τιμών Ιουνίου, τα μικρότερα μεγέθη και οι εμπορικές ποιότητες έπεσαν έως και 20-30%, ενώ τα breeders και τα χτυπημένα δέρματα Blue fox πωλήθηκαν κατά 99% σε τιμές σχεδόν ίδιες με αυτές των κανονικής ποιότητας γουνοδερμάτων.  Οι κύριοι αγοραστές ήταν η  China / Hong Kong με καλή υποστήριξη από την Ευρώπη και άλλες αγορές.

Τα Finnraccoon πωλήθηκαν κατά 95% σε τιμές κατά 10% χαμηλότερες σε σύγκριση με τις τιμές μας Ιουνίου. Κύριος αγοραστής ήταν η Ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας.

Η επόμενη δημοπρασία μας θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Δεκεμβρίου και η προσφορά θα αποτελείται από Πιστοποιημένα γουνοδέρματα Saga® Fox και Finnraccoon καθώς και ορισμένα Karakul.

Η πρώτη προσφορά γουνοδερμάτων Saga® Mink για την σεζόν 2015-16 θα πραγματοποιηθεί στην δημοπρασία Μαρτίου η οποία θα λάβει χώρα από 8 έως 18.3.2016 (επιθεώρηση 1 έως 7.3.).

Η Saga Furs θα ήθελε να ευχαριστήσει τους πελάτες της για την υποστήριξή τους καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν και εύχεται καλές δουλειές.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria