Καστοριά: Αγιασμός του 1ου Λυκείου στην Κουμπελίδικη (φώτος) - OlaDeka

Καστοριά: Αγιασμός του 1ου Λυκείου στην Κουμπελίδικη (φώτος)

Στο ιστορικό Γυμνάσιο

KOUMPELIDIKH-SXOLEIA

Στον χώρο της Παναγίας της Κουμπελίδικης τελέσθηκε ο αγιασμός του 1ου Λυκείου Καστοριάς για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τιμώντας έτσι τα 100 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του ιστορικού Γυμνασίου Καστοριάς. Το 1ου Λυκείο Καστοριάς αποτελεί τη συνέχεια του ιστορικού Γυμνασίου, το κτίριο-κόσμημα του οποίου κατεδαφίστηκε επί Χούντας. Προς ανάμνηση αυτού του νεοκλασικού κτιρίου τοποθετήθηκε στο χώρο του αγιασμού, κοντά στον χώρο που υπήρχε το παλιό Γυμνάσιο, μια τεράστια φωτογραφία του. Πέρα από τους επίσημους, την τελετή παρακολούθησαν συγκινημένοι και πολλοί απόφοιτοι του ιστορικού Γυμνασίου.

 

DSC04001--web

DSC04002--web

DSC03987--web

DSC03994-web

 

DSC04000-web
Καστοριά: Αγιασμός του 1ου Λυκείου στην Κουμπελίδικη

periscopio.com Φώτος: Σμιξιώτης Δημήτρης

Μπροστά σε ένα μεγάλο πανό, στο χώρο της Παναγίας της Κουμπελίδικης, που απεικόνιζε το πάλαι πότε στολίδι της Καστοριάς τελέστηκε σήμερα ο Αγιασμός του 1ου Λυκείου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού Γυμνασίου της Καστοριάς.

 Το “παρών” εκτός από τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ, έδωσαν οι τοπικές Αρχές καθώς και αρκετοί απόφοιτοι του ιστορικού Γυμνασίου της Καστοριάς, που …ξέθαψαν τις μαθητικές τους αναμνήσεις!!!

agiasmos-istoriko-gymnasio-1 agiasmos-istoriko-gymnasio-2 agiasmos-istoriko-gymnasio-5 agiasmos-istoriko-gymnasio-7 agiasmos-istoriko-gymnasio-8 agiasmos-istoriko-gymnasio-9 agiasmos-istoriko-gymnasio-10

 

φοτος: ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria