Ξεκινούν οι ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα τις οδηγίες αυτοπροστασίας - OlaDeka

Ξεκινούν οι ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα τις οδηγίες αυτοπροστασίας

aytoprostasia

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ξεκινάει πρώτη σε όλη την ελληνική περιφέρεια την πιλοτική εφαρμογή ενημερωτικών συναντήσεων στα σχολεία για την αυτοπροστασία μαθητών από  διάφορα είδη φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών,  σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) και με πρωτοβουλία του Γραφείου του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Ηλία Κάτανα.

Η εφαρμογή αποσκοπεί στην ενημέρωση των παιδιών για ζητήματα πρόληψης, προετοιμασίας και αντιμετώπισης των καταστροφών, ιδίως, όμως, επιδιώκει να ενισχύσει στους μαθητές την αντίληψη της αναγκαίας και διαρκούς ενημέρωσης για ζητήματα αυτοπροστασίας.

Η πιλοτική αυτή μορφή περιλαμβάνει οδηγίες προστασίας από σεισμούς και πλημμύρες, ωστόσο υπάρχει η προοπτική επέκτασης και σε άλλες θεματικές ενότητες που αφορούν σε άλλα είδη καταστροφών (Δασικές πυρκαγιές, Κατολισθήσεις, Έντονα καιρικά φαινόμενα, Θυελλώδεις άνεμοι, Καταιγίδες, Χιονοπτώσεις, Παγετός, Καύσωνας, Ηφαίστεια, Τεχνολογικά ατυχήματα, Χημικά/Βιολογικά/Ραδιολογικά/ Πυρηνικά ατυχήματα).

Το πρόγραμμα ξεκινάει από τα γυμνάσια της Κοζάνης και το Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στα γυμνάσια των  ΠΕ Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου και ώρα 12μ. στο 1ο Γυμνάσιο Κοζάνης.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria