Ο Εσπερινός της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (φωτογραφίες) - OlaDeka

Ο Εσπερινός της Παναγίας στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς (φωτογραφίες)

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ:Η Παναγία μας είναι παρούσα και τώρα και πάντοτε

καστορια_δεκαπενταυγουστος

Στον πανηγυρίζοντα και καταστόλιστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, κατά την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέσθηκε επί τη θεομητορική εορτή του Δεκαπενταυγούστου.

Στον κατάμεστο Καθεδρικό Ναό ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η Παναγία μας είναι παρούσα και τώρα και πάντοτε.

panagia1

Είναι παρούσα σε κάθε στιγμή της ζωής μας αλλά και της πατρίδος μας.

Είναι παρούσα άλλωστε στη λατρεία της Αγίας μας Εκκλησίας. Δεν υπάρχει Ακολουθία που να μην μακαρίζεται και να μην υμνολογείται το όνομά Της. Και δεν υπάρχει Ναός που να μην εικονίζεται το άγιο πρόσωπό Της.

panagia2

Και να θυμάστε, συνέχισε ο Σεβασμιώτατος, Αυτή είναι που δέεται για τα παιδιά όλου κόσμου, Αυτή είναι που μεταφέρει τα αιτήματά μας, Αυτή είναι που γονατίζει για τον καθένα μας στο Θρόνο της Θείας Μεγαλωσύνης.

panagia3

Και σήμερα στις μέρες μας, τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, πάνω από όλους μας και πάνω από τους ισχυρούς της γης είναι ο Χριστός. Και σ’ Αυτόν πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας και στην Παναγία να εναποθέσουμε την ελπίδα και την απαντοχή μας.

Και κατέληξε λέγοντας πως σήμερα απουσιάζουν από τη ζωή μας, όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης, τρία πράγματα.

Πρώτον, η πίστη στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Δεύτερον, η ευλάβεια και η μετάνοιά μας.

Και τρίτον, το φιλότιμο και η αγάπη στο Θεό και στον συνάνθρωπό μας.

panagia4

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καστορίας, παρότρυνε τους πιστούς να κοιτάξουμε την Παναγία μας και να της πούμε ικετευτικά «πάντοθεν πολεμούμενος, και παραμυθίαν ουκ έχω πλήν σου• Δέσποινα του κόσμου, ελπίς και προστασία των πιστών, μη μου παρίδης την δέησιν, το συμφέρον ποίησον».

panagia5

Αμέσως μετά την Ακολουθία του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της θαυματουργούεικόνος της Πορφύρας, που φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό, στους δρόμους της πόλης.

panagia6

imkastorias.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria