Νέα τμήματα εκμάθησης νοηματικής γλώσσας - OlaDeka

Νέα τμήματα εκμάθησης νοηματικής γλώσσας

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Ο Σύλλογος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας Καστοριάς στα πλαίσια των δράσεων και θέλοντας να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία αλλά και να αναπτυχθεί το επίπεδο της εκπαιδευτικής κοινότητας , πήρε την πρωτοβουλία να συνεχιστούν τα μαθήματα νοηματικής από τον πρώτο κύκλο πάλι για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

 

Η εκμάθηση της Νοηματικής Γλώσσας πραγματοποιείται σε τέσσερις κύκλους, με συνολικά 120 ώρες διδασκαλίας σε κάθε κύκλο.

Οι τέσσερεις κύκλοι μπορούν να ολοκληρωθούν είτε παρακολουθώντας κανονικά τμήματα είτε ταχύρυθμα:

-Τα κανονικά τμήματα διαρκούν 8 μήνες ανά κύκλο με δύο δίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα.

-Τα εντατικά τμήματα έχουν διάρκεια 4 μήνες ανά κύκλο με τέσσερα δίωρα μαθήματα ανά εβδομάδα.

Με την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, χορηγείται βεβαίωση από το Κέντρο Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας στην οποία πιστοποιείται η παρακολούθηση των απαιτούμενων 120 ωρών διδασκαλίας Ε.Ν.Γ. που απαιτούνται για κάθε κύκλο.

Με την ολοκλήρωση των τεσσάρων κύκλων, ο μαθητής θα είναι σε θέση να εξεταστεί για την απόκτηση του πτυχίου επάρκειας στη νοηματική γλώσσα. Οι εξετάσεις της επάρκειας διεξάγονται από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, με έδρα την Αθήνα, η οποία και χορηγεί το αντίστοιχο πτυχίο. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται τρεις φορές το χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την απόκτηση του πτυχίου της επάρκειας, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να εγγραφούν στα τμήματα διερμηνείας του Κ.Ε.Ν.Γ. Τα τμήματα διερμηνείας διαρκούν δύο κύκλους κανονικών και εντατικών μαθημάτων και με την ολοκλήρωση τους, οι μαθητές συμμετέχουν στις εξετάσεις του Σωματείου Διερμηνέων Ε.Ν.Γ. για την απόκτηση του πτυχίου Διερμηνείας.

Tα  μαθήματα θα ξεκινήσουν από Οκτώβριο.

Το κόστος : 55 ευρώ το μήνα

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Αποστόλου Βερόνικα,
6988162330 και 2467021441
Πρόεδρος ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria