Καστοριά: Στο καταφύγιο του Βουνού ο “Κούλης ο γλυκούλης” (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Καστοριά: Στο καταφύγιο του Βουνού ο “Κούλης ο γλυκούλης” (ρεπορτάζ)

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΖΑΡΚΑΔΙΟΥ

Ένα μικρό ζαρκάδι απελευθέρωσε στο Βουνό ο υπεύθυνος του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. 

Ο «Κούλης ο γλυκούλης»  όπως  είχε ονομάσει το  ζαρκάδι ο  κ. Παναγιωτόπουλος  βρέθηκε πριν από  ενάμισι  μήνα  βαριά τραυματισμένος   σε περιοχή των Αμπελοκήπων από την οικογένεια του κ. Θανάση Παπαζιώγου. Όλο αυτό το  διάστημα η οικογένεια σε συνεργασία με την κτηνίατρο του Ολυμπία Τελιγιορίδου και τον υπεύθυνο του Κέντρου Περίθαλψης  Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον φρόντισαν.

Χάρη στις φροντίδες και στην  αγάπη που  δέχτηκε  θεραπεύτηκε  και την Πέμπτη  23 Ιουλίου ο κ. Παναγιωτόπουλος   σε συνεργασία με τη Διεύθυνση  Δασών Καστοριάς το  άφησε  στο καταφύγιο του Συλλόγου Φίλων του Περιβάλλοντος, τα μέλη του οποίου αναλαμβάνουν πλέον τη  φροντίδα του.

  «Ελπίζουμε να καταφέρει να ενταχθεί στο  φυσικό του περιβάλλον», δήλωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Μας ζητήθηκε ως σύλλογος. να  φιλοξενήσουμε το ζαρκάδι  κάτι το οποίο δεχτήκαμε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Μακάρι να καταφέρει να προσαρμοστεί. Εμείς αναλαμβάνουμε να το   ταΐζουμε και αυτό   όπως και τα υπόλοιπα ζώα», σημείωσε ο  γ.γ. του  Συλλόγου Φίλων του Περιβάλλοντος Καστοριάς  Γιάννης Κογιόπουλος.

Ο Σύλλογος Φίλων του Περιβάλλοντος  διαθέτει στο Βουνό μια έκταση  20 στρεμμάτων στην οποία  φιλοξενούνται ελάφια, παγώνια και κατσίκια.

Ελένη Ψωμαδάκη

Εφημερίδα ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria