Καστοριά: Βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας - OlaDeka

Καστοριά: Βοήθεια σε γυναίκες θύματα βίας

Εξήντα δύο γυναίκες θύματα κακοποίησης απευθύνθηκαν και ζήτησαν τη βοήθεια του Κέντρου Συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς από την ίδρυση του τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον περασμένο Ιούλιο

bia-gynaikes

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στην ΕΡΤ Κοζάνης, η κοινωνιολόγος του κέντρου Δήμητρα Σταύρακα, από την αρχή   μέχρι και τον Ιούλιο, το Κέντρο Συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς έχει ήδη εξυπηρετήσει 62 συμβουλευόμενες, οι οποίες προσήλθαν υποβάλλοντας 128 αιτήματα και εξυπηρετήθηκαν στο σύνολο τους μέσω της πραγματοποίησης 456 συνεδριών, ενώ έχει γίνει παραπομπή σε ξενώνα για μια από τις συμβουλευόμενες.

Στις δράσεις του κέντρου περιλαμβάνονται η ψυχοκοινωνική στήριξη,  η νομική συμβουλευτική και η  δικτύωση με άλλους φορείς, με οργανισμούς, υπηρεσίες και συλλόγους, ενώ κύριος στόχος του είναι  η προαγωγή της πρόληψης.

«Το μήνυμα μας είναι ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να φροντίζουμε τον εαυτό μας, η σιωπή δεν είναι λύση, αντίθετα είναι συνενοχή στη βία, οπότε είμαστε εδώ για όποια γυναίκα  θέλει να βοηθηθεί, είμαστε ανοιχτοί και περιμένουμε να βοηθήσουμε όποια γυναίκα το χρειάζεται» επισημαίνει η Νομική Σύμβουλος του κέντρου Αικατερίνη Καπρή.

Το κέντρο συμβουλευτικής γυναικών θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς  είναι ένας δημόσιος φορέας και αποτελεί μέρος του πανελλαδικού δικτύου των 61 δομών για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών. Βρίσκεται στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς, λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο του κέντρου 24670 22122,

αλλά και στα [email protected]

facebook.com/supportwomenkastoria

supportwomenkastoria.blogspot.gr

 

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- Σύνταξη: Θεοδότα Τσιόπρα (Φωτο: http://www.in2life.gr/)

ert.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria