Δημήτρης Κοσμίδης: «Μηδενικές οι πωλήσεις γούνας στις παραθαλάσσιες περιοχές…» - OlaDeka

Δημήτρης Κοσμίδης: «Μηδενικές οι πωλήσεις γούνας στις παραθαλάσσιες περιοχές…»

Καταστροφική πρέπει να θεωρείται η καλοκαιρινή σεζόν για τους γουναράδες που αποφάσισαν να ανοίξουν βιτρίνες σε παραθαλάσσιες περιοχές ανά την Ελλάδα (Κατερίνη, Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Χαλκιδική και αλλού). Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, ιδιαίτερα προβληματισμένος τόνισε σήμερα στον Antennes FM ότι η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος.

«Η εικόνα που έχω είναι δραματική. Στις παραθαλάσσιες περιοχές υπάρχουν τουρίστες, αλλά οι πωλήσεις είναι ελάχιστες έως και μηδενικές.» δήλωσε αρχικά ο κ. Κοσμίδης για να συνεχίσει: «Απ’ ότι με έχουν ενημερώσει η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη που χρονιά που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Υπάρχει μια μείωση της τάξης του 70% από πέρυσι. Βιτρίνες που άνοιξαν τον Μάιο δεν έχουν πουλήσει ούτε μια γούνα μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ευελπιστούμε πως τον τελευταίο μήνα μέχρι το κλείσιμο της σεζόν η κατάσταση να γίνει λίγο καλύτερη.»

Για την απαγόρευση του κυνηγιού των lynx στην Καλιφόρνια τόνισε
«Προβληματιζόμαστε γιατί η αναπαραγωγή των lynx είναι ταχύτατη και θα υπάρξουν τεράστιες οικολογικές καταστροφές. Τα συγκεκριμένα ζώα είναι σαρκοφάγα ζώα και οι καταστροφές θα είναι εμφανείς από τις πρώτες κι ολας ημέρες!»

 

Πηγή

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria