Καστοριά: Εργαστήρι εκμάθησης Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας - OlaDeka

Καστοριά: Εργαστήρι εκμάθησης Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας

Καστοριά: Εργαστήρι εκμάθησης Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας

H Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών Καστοριάς «ΘΩΜΑΣ ΜΑΝΔΑΚΑΣΗΣ», έχει τη χαρά και τη τιμή να παρουσιάσει στο φιλόμουσο κοινό της Καστοριάς, ένα νέο και πρωτοποριακό μορφωτικό τμήμα, το οποίο για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στον τόπο μας φιλοδοξώντας η παρουσία του να καθιερωθεί και να παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για το πρότυπο Εργαστήριο εκμάθησης αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας, υπό την ευγενή διδασκαλία της επιστημονικής συνεργάτιδάς μας κας Χαράς Ανδρεάδη, το οποίο θα λειτουργήσει ουσιαστικά σε τρεις κύκλους σπουδών, εκ των οποίων κάθε κύκλος θα έχει και διαφορετική θεματολογία

Ο Α’ κύκλος, της εκπαιδευτικής περιόδου Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, περιλαμβάνει τη γνωριμία με τους προ-σωκρατικούς φιλοσόφους, όπως ο Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Ξενοφάνης, Ηράκλειτος, Παρμενίδης, Ζήνων, Εμπεδοκλής. Η διδασκαλία των μαθημάτων θα γίνεται σε μετάφραση από το πρωτότυπο αρχαίο κείμενο, παρουσιάζοντας τον βίο και το έργο του κάθε φιλοσόφου καθώς και σε διάλογο-στοχασμό μεταξύ της διδάσκουσας και του κοινού.

Τα μαθήματα θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση Σάββατο ή Κυριακή, και θα έχουν διάρκεια 1 1/2 ώρας στο φιλόξενο χώρο διαλέξεων και σεμιναρίων του HOTEL KASTORIA, Λεωφόρος Νίκης 122 (πλησίον του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς).

Με την ολοκλήρωση του κάθε Κύκλου μαθημάτων, οι συμμετέχοντες θα αποκτούν πιστοποιητικό παρακολούθη-σης, επικυρωμένο από την Ακαδημία και τη διδάσκουσα.

Οι εγγραφές των ενδιαφερομένων για τη παρακολούθηση των μαθημάτων ξεκινούν από σήμερα Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου ως Παρασκευή 3 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες: Ιωάννης Τσακιρίδης, πρόεδρος της Ακαδημίας

Κιν.: 6946340364 και E-mail: [email protected]

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria