Έκτακτο: To ΣτΕ κατάργησε το πλαφόν συνταγογράφησης - OlaDeka

Έκτακτο: To ΣτΕ κατάργησε το πλαφόν συνταγογράφησης

Έκτακτο: To ΣτΕ κατάργησε το πλαφόν συνταγογράφησης

To συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)αποφάσισε την κατάργηση του πλαφόν στην συνταγογράφηση , μετά από νέα προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Αποδεκτή έκανε το ΣτΕ τη νέα προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας που αφορά στην καθιέρωση πλαφόν στην δαπάνη συνταγογράφησης ανά ιατρό, ειδικότητα και γεωγραφική περιοχή.

Για την παραπάνω εξέλιξη ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι ”χαιρετίζουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία αναστέλλεται η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης του Υπουργού Υγείας για το πλαφόν συνταγογράφησης. 

Η απόφαση δικαιώνει για δεύτερη φορά τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για την προσφυγή του και διασφαλίζει την περίθαλψη του ελληνικού λαού, αλλά και το δικαίωμα των ιατρών να λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία και τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών τους. 
Θεωρούμε ότι είναι πλέον η ώρα που το Υπουργείο Υγείας οφείλει να θέσει άμεσα σε εφαρμογή τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα, τα οποία οδηγούν σε ουσιαστικό και αποτελεσματικό εξορθολογισμό τη δημόσια φαρμακευτική δαπάνη”.
Πηγή 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria