Το travelstyle διαφημίζει τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Καστοριάς

Αρχική » Διάφορα » Το travelstyle διαφημίζει τα ιστορικά ζαχαροπλαστεία της Καστοριάς

Moύσιου Παραδοσιακά
χειροποίητα προϊόντα

Δεν έχει πάνω από 6 µήνες που η Λεωφόρος Κύκνων απέκτησε ένα κουκλίστικο µαγαζί βγαλµένο λες από παραµύθι. Καραµέλες, λουκούµια, ζαχαρωτά και κεράσµατα φιγουράρουν σε vintage style ράφια και κάνουν µικρούς και µεγάλους να υποκύψουν στη γεύση τους! Αν και ολοκαίνουριο, η ιστορία της επιχείρησης γυρίζει πίσω στο 1895, όταν ο παππούς Αδάµ Μούσιος δηµιούργησε το εργαστήριο του, στο γειτονικό Άργος Ορεστικό, και εµπνεύστηκε τις συνταγές για όλα αυτά τα αγνά και παραδοσιακά προϊόντα.

Από τότε έγινε γνωστός για το ιδιαίτερο λουκούµι αλλά και τις χειροποίητες καραµέλες. Αυτός ωστόσο που εκτόξευσε την επιχείρηση, διεύρυνε την γκάµα και κατάφερε τη σηµερινή αναγνωρισιµότητα ήταν ο γιος του Νίκος. Όχι µόνο συνέχισε την παράδοση µε τον ίδιο ανόθευτο τρόπο, αλλά κατάφερε να καθιερώσει το όνοµα του πατέρα του στις συνειδήσεις! Λουκούµια, καραµέλες σε διάφορες γεύσεις (µέντα, τριαντάφυλλο, µαστίχα και ούζο), ζαχαροστράγαλα και µπισκοτολούκουµα είναι λίγα µόνο από τα προϊόντα, η τέχνη και η µυστική συνταγή των οποίων έχει περάσει στην τρίτη πλέον γενιά, µε την Ευδοξία Βλάχου , εγγονή του ιδρυτή, να συνεχίζει αυτό το γλυκό ταξίδι της βελούδινης γεύσης! Η ίδια πλέον µοιράζει το χρόνο της ανάµεσα στην παραγωγή, στο εργαστήριο που αναδίδει µυρωδιές από τα παλιά, και στο µαγαζί της (µαζί µε την κόρη της Φωτεινή), στο εµπορικό κέντρο της Καστοριάς. Πάντα µε συνέπεια, πίστη και αφοσίωση στα αγνά και ποιοτικά υλικά, εµµένει στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής µε το χέρι. Η µαστοριά, το µεράκι και η αγάπη που περνάνε από γενιά σε γενιά είναι τελικά το πιο επτασφράγιστο µυστικό για την επιτυχία της ετικέτας Μούσιου!

Καθηµερινά 9:00-22:00 (Λεωφόρος Κύκνων 2,
τηλ. 2467 77 0380, mousiou.com,
[email protected])
fb Μούσιου – Παραδοσιακά Χειροποίητα Προϊόντα

Στα ράφια του θα βρείτε ακόµα τοπικά προϊόντα, όπως φασόλια Καστοριάς, κρασιά, σπιτικά γλυκά του κουταλιού αλλά και το παραδοσιακό γλυκό σαλιάρους!

SWEET CORNERS
Ζαχαροπλαστείο Τζήλλας

Η ποιότητα των πρώτων υλών, η παράδοση και το µεράκι είναι οι κύριοι λόγοι που το ιστορικό ζαχαροπλαστείο Τζήλλας, στην Καστοριά, αποτελεί από το 1935 σηµείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη! Σήµερα στο κατάστηµα, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο, συναντάµε τους ιδιοκτήτες τρίτης γενιάς, οι οποίοι, πιστοί στις αυθεντικές συνταγές των προγόνων τους και σεβόµενοι την παράδοση, συνεχίζουν ακάθεκτοι να µας εκπλήσσουν µε τις µοναδικές γλυκές προτάσεις τους!

Τόσο στο vintage ψυγείο του παππού Τζήλλα (που λειτουργεί ακόµα), όσο και στα υπόλοιπα ράφια του κλασικού ζαχαροπλαστείου πρωταγωνιστούν γλυκά όπως η νουγκατίνα και το µιλφέιγ, ενώ τα πιο ιδιαίτερα «Τροχονόµος» και «Ανώµαλα» µάθαµε πως έχουν κάνει… περήφανη την Καστοριά κι έξω από τα στενά όριά της! Η γκάµα ωστόσο των προϊόντων δεν εξαντλείται µόνο σε αυτά. Προσθέστε τις χειροποίητες σοκολάτες (λευκές, γάλακτος, υγείας, µε φρούτα και ξηρούς καρπούς), τα σιροπιαστά γλυκά ταψιού, όπως το ραβανί και την καρυδόπιτα, αλλά και τα εποχιακά τοπικά καλούδια και είναι σίγουρο πως θα ανταµειφθείτε γευστικά!

Καθηµερινά από το πρωί. (Κολοκοτρώνη 16, τηλ. 24670 22369, κιν. 6976 629412)

Tip
Το ζαχαροπλαστείο διαδραµατίζει σηµαντικό ρόλο και στην ανάδειξη του τόπου µε την παρουσία του ως χορηγού σε πολιτιστικά events και εκδηλώσεις.

travelstyle
Κοινοποίηση:

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια