Σήμερα η μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καστοριάς - OlaDeka

Σήμερα η μουσική εκδήλωση για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου διοργανώνει μουσική εκδήλωση την Παρασκευή 25 Απριλίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς με την κα Έλενα Λεφάκη στο τραγούδι και την κα Φανή Παρασκευά στο πιάνο.
Σκοπός της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης είναι αντί εισιτηρίου να συγκεντρωθούν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καστοριάς.

Η Φανή Παρασκευά ξεκίνησε πιάνο σε μικρή ηλικία και συνέχισε τις σπουδές της στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου απ’ όπου πήρε Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” και Α΄ Βραβείο. Μέσα από master-classes στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δούλεψε με διεθνούς φήμης πιανίστες και καθηγητές όπως ο Yonty Solomon (Royal College of Music, Trinity College of Music), Pavel Nersessian (Tchaikovsky Conservatory), Roberto Szidon, το ζεύγος Ganev, Γιώργο Χατζηνίκο κ. α.

Ήταν μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Βόλου και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Βόλου και επί σειρά ετών συνόδευε τη Δημοτική Χορωδία Αγριάς.

Είναι πτυχιούχος Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας) με βαθμό “Άριστα”. Επίσης είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Υποψήφια Διδάκτωρ στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η Έλενα Λεφάκη άρχισε τις σπουδές της στο πιάνο σε ηλικία 9 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου , το 1998 πήρε το πτυχίο πιάνου με “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ” και το 2003 δίπλωμα πιάνου με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ” και 1ο βραβείο.

Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και είναι κάτοχος πτυχίων αρμονίας, αντίστιξης, φούγκας, καθώς και βυζαντινής μουσικής. Άρχισε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με καθηγήτρια την διακεκριμένη υψίφωνο της Λυρικής Σκηνής Ιουλία Τρούσσα και πήρε δίπλωμα μονωδίας με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ ΠΑΜΨΗΦΕΙ” και 1ο βραβείο. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Υπήρξε για χρόνια μέλος της πολυφωνικής χορωδίας του Δήμου Βόλου. Έχει λάβει μέρος σε ποικίλες παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου (Όπερα της πεντάρας, Ο μάγος του ΟΖ,COSSI FAN TUTTI κ.α.) και του Δ.Ω.Β.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria