ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ; - OlaDeka

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΡΙΑ. Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ;

Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελου Λαμπάκη, του διευθυντή του Επιστημονικού Κέντρου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Πέτρου Κουπρίκωφ και της προέδρου του Πολιτιστικού Κέντρου «Ρώσικο Σπίτι», Ιουλίας Γαβρίλοβα που αφορά, τη συνεργασία των συμβαλλόμενων μερών σε πολιτιστικό και επιστημονικό επίπεδο, υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο της πόλης.
Όπως τονίσθηκε η συνεργασία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διοργάνωση και υποστήριξη πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων που θα έχουν ως έδρα δραστηριότητος την Αλεξανδρούπολη.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι με την υπογραφή του παρόντος πρωτοκόλλου, που αποτελεί προϊόν της αδελφοποίησης των δήμων Αλεξανδρούπολης και Σοσνόβυι Μπορ που έγινε το 2011, οι διμερείς σχέσεις των δύο πόλεων μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω σε διαρκές και οργανωμένο πλαίσιο πολύπλευρης συνεργασίας.

Υπογράμμισαν μάλιστα πως άξονας της συνεργασίας αυτής, θα είναι η προβολή του πολιτισμού των δύο χωρών στην κάθε περιοχή.

Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ. Η ΚΑΣΤΟΡΙΑ;
Να θυμίσουμε ότι βουλευτής του Σοσνόβυι Μπορ (Περιοχή της Αγίας Πετρούπολης) επισκέφθηκε την ίδια εποχή και το δήμο Καστοριάς και συναντήθηκε με το δήμαρχο κ. Μ.Χατζησυμεωνίδη. Ο Ρώσος βουλευτής εξήγησε στον δήμαρχο Καστοριάς ότι υπάρχουν πολλά πεδία συνεργασίας που θα μπορούσαν να συνδέσουν τις δύο περιοχές. Πολιτισμός, θρησκευτικός τουρισμός, επιχειρήσεις, εξαγωγές (αναφέρθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων για προιόντα όπως μήλα, φασόλια και άλλα πέρα από τη γούνα όσον αφορά τις εξαγωγές και πρόθεση επενδύσεων στην περιοχή μας σε διάφορα αντικείμενα) . Από τότε δεν ακούσαμε κάτι που να σχετίζεται με εκείνη την επίσκεψη. Η Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε. Η Καστοριά? Περιμένουμε…

Ο Ρώσος Βουλευτής κ.Σολομάχα Ανατόλι κατά την επίσκεψη στο δημαρχείο Καστοριάς εξηγεί στον Μ.Χατζησυμεωνίδη τις προτάσεις του

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria