Η γαλλική Fromagerie Guilloteau μπήκε στην ελληνική αγορά μεσω…Κλεισούρας! - OlaDeka

Η γαλλική Fromagerie Guilloteau μπήκε στην ελληνική αγορά μεσω…Κλεισούρας!

Η γαλλική Fromagerie Guilloteau μπήκε στην ελληνική αγορά μεσω…Κλεισούρας!

– Της Άννης Καρολίδου.

Οι Γάλλοι της Fromagerie Guilloteau κατόρθωσαν να μπούνε στην ελληνική αγορά, εξασφαλίζοντας πρώτη ύλη, κατσικίσιο γάλα, για τις διάφορες ποικιλίες του πολύ γνωστού τυριού ‘fromager d’ affinois’.

Η γαλλική εταιρεία, έχοντας κλείσει συνεργασία με το Καστοριανό τυροκομείο Πατσίκας & ΣΙΑ ΟΒΕ αλλά βεβαίως και συμβόλαια με μεγάλο αριθμό κτηνοτρόφων, πρόκειται, όπως πληροφορείται η Voria.gr, να ανοίξει τον επόμενο μήνα γραφεία στη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχουν και τα σχέδια για τη δημιουργία μονάδας παστερίωσης και συμπύκνωσης του κατσικίσιου γάλακτος, σε βάθος χρόνου.

Η κίνηση της Fromagerie Guilloteau, για την εξασφάλιση σημαντικών ποσοτήτων κατσικίσιου γάλακτος, πέτυχε, παρότι η ζήτηση για το συγκεκριμένο προϊόν είναι μεγάλη από πλευράς ελληνικών γαλακτοβιομηχανιών αλλά και μικρών τοπικής εμβέλειας επιχειρήσεων που ασχολούνται ειδικά με την παραγωγή τυριών ΠΟΠ.

Οι Γάλλοι έχουν ήδη εξασφαλίσει πρώτη ύλη από 240 και πλέον παραγωγούς από όλη τη βόρεια Ελλάδα, ενώ οι όροι συνεργασίας φέρνουν κοντά στη Fromagerie Guilloteau και άλλους κτηνοτρόφους, σε μία περίοδο που πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, λόγω προβλημάτων ρευστότητας, καθυστερούν πληρωμές και δεν μπορούν να ανταγωνιστούν σε επίπεδο τιμών.

Η «Πατσίκας» – τυροκομείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Αναρράχη Πτολεμαΐδας και στη Κλεισούρα Καστοριάς – έχει αναλάβει την παστερίωση του εισκομιζόμενου γάλακτος. Φέτος υπολογίζεται ότι η γαλλική εταιρεία θα απορροφήσει περί τις 7.000 – 10.000 τόνους, καθώς ενισχύεται το δίκτυο των συνεργαζόμενων παραγωγών.

Η κίνηση της Fromagerie Guilloteau, δείχνει τις προοπτικές που δημιουργεί για τους Έλληνες κτηνοτρόφους, η αύξηση της παραγωγής κατσικίσιου γάλακτος, όχι μόνο για την παραγωγή των παραδοσιακών ελληνικών τυριών, αλλά και για τυριά ξένων τύπων, γνωστά στη διεθνή αγορά.

Σε ό,τι αφορά στη Fromagerie Guilloteau, η βιομηχανία, έχει έδρα στο Πελουσέν, στη περιοχή Λουάρ και εισκομίζει, σε καθημερινή βάση, περί τους 200 τόνους. Η εταιρεία παράγει ορισμένα από τα πλέον γνωστά διεθνώς γαλλικά τυριά, όπως το ‘pave d’ affinois’, το ‘le brin’, διάφορες ποικιλίες του ‘fromager d’ affinois’.

voria.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria