Το “Ελληνικό Πρωινό” έφτασε… Δυτική Μακεδονία! - OlaDeka

Το “Ελληνικό Πρωινό” έφτασε… Δυτική Μακεδονία!

Το “Ελληνικό Πρωινό” έφτασε… Δυτική Μακεδονία! (φωτογραφίες)
Η καθιέρωση του Ελληνικού πρωινού έφτασε και στη Δυτική Μακεδονία, και αποτελεί πλέον το 14ο κατά σειρά, πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα. To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας με συνεχείς δράσεις, προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες ξενοδόχους να προσφέρουν και

ελληνικό πρωινό στους πελάτες τους, αλλά και να συνδέσει τους τοπικούς παραγωγούς με τα ξενοδοχεία.

Και όλα αυτά με στόχο την ανάδειξη της γαστρονομικής ιδιαιτερότητας και κληρονομιάς κάθε τόπου. Παράλληλα προσπαθεί να καθιερώσει τον όρο «Ελληνικό Πρωινό» στην τουριστική ορολογία.
Αυτή τη φορά το Ξ.Ε.Ε. βρήκε συμμάχους και συμπαραστάτες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας. Με φόντο το κατάλευκο χιονισμένο τοπίο της Φλώρινας, στο ξενοδοχείο «Βέλτσης» έγινε η επίσημη παρουσίαση. Και ήταν όλοι εκεί. Από την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας, την Π.Ε. Φλώρινας, τον ΕΟΤ-ΠΥΤ Δ. Μακεδονίας και την Ένωση Ξενοδόχων Φλώρινας, μέχρι το Εμπορικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Φλώρινας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, αλλά και τις ξενοδοχειακές Ενώσεις Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς.
Σημαντική επίσης η παρουσία των τοπικών παραγωγών, οι οποίοι εντυπωσίασαν με την ποικιλία των προσφερομένων εδεσμάτων, αλλά και των προϊόντων τους.
Όπως είπε και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Γιώργος Πίττας: «Οφείλω να πω ότι η σημερινή παρουσίαση, είναι η καλύτερη και πλουσιότερη, από όσες έχουμε κάνει μέχρι τώρα», ενώ συμπλήρωσε ότι « είναι καθήκον όλων για συνεργασίες, αλλά και να αναδείξουμε τη σημαντικότητα της γαστρονομίας στον τουρισμό. Δεν αρκεί να είναι ο καθένας μας καλύτερος στον τομέα του, αλλά πρέπει να είναι και ιδιαίτερος. Χρειάζεται εξωστρέφεια, ανανέωση των προϊόντων με καινοτόμες ιδέες, αλλά και έξυπνο μάρκετινγκ».
Ο κ. Πίττας επίσης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εκδοθεί το έντυπο γαστρονομίας, το οποίο έχει ως στόχο να συνδέσει το κάθε προϊόν με το τόπο που παράγεται. Έτσι ο ταξιδιώτης-αναγνώστης θα μπορεί να έχει επιπλέον πληροφορίες για τα τοπικά προϊόντα τα οποία γεύεται ( περιοχή, παραγωγός, τοπίο, ιστορία κτλ), αλλά και θα του προκαλείται το ενδιαφέρον να επισκεφτεί τα μέρη όπου παράγονται.
Υπεύθυνοι, για την εξαιρετική και εντυπωσιακή παρουσίαση Ελληνικού πρωινού Δυτικής Μακεδονίας, ήταν τα μέλη της Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος Νανά Γκαμπούρα και Γιώργος Παλισίδης, οι οποίοι τόνισαν στους παρευρισκόμενους, ότι : « η γαστρονομία είναι δείκτης πολιτισμού και εμπειριών που μένει στη μνήμη.»

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria