Ι.Μ.Καστοριάς: Αύξηση Ρεκόρ – Σε 1500 οικογένειες κάθε μήνα διανέμονται τρόφιμα - OlaDeka

Ι.Μ.Καστοριάς: Αύξηση Ρεκόρ – Σε 1500 οικογένειες κάθε μήνα διανέμονται τρόφιμα

Ι.Μ.Καστοριάς: Αύξηση Ρεκόρ – Σε 1500 οικογένειες κάθε μήνα διανέμονται τρόφιμα

Όαση αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς αποτελεί το Ιερό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ι.Μ. Καστοριάς, το οποίο τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί  δράσεις που  σκοπό έχουν να στηριχθούν οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της περιοχής μας. Στην σημερινή δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, η δημιουργία ενός δικτύου προστασίας για αυτές τις ομάδες, είναι απολύτως απαραίτητη.

Μια ζεστή αγκαλιά για να ανακουφιστούν οι συνάνθρωποι μας

Η Μητρόπολη Καστοριάς μηνιαίως στηρίζει γύρω στις 1500 οικογένειες, ένας μεγάλος αριθμός που αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα ακόμη περισσότερο. Μάλιστα,   τα δέματα με τρόφιμα μακράς διαρκείας διανέμονται δυο φορές το μηνά από 750 και 750, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται και στα καθημερινά συσσίτια, καθώς οι μερίδες έχουν ξεπεράσει τις 300. Αξίζει να αναφερθεί ότι για την εξεύρεση όλων αυτών των δεμάτων και συσσιτίων καταβάλει μεγάλο αγώνα και τιτάνιες προσπάθειες ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Καστοριάς. Παράλληλα, υπάρχει και πλήθος εθελοντών που στηρίζουν αυτές τις δράσεις.
«Πιστεύω ότι η Μητρόπολη Καστοριάς συμβάλει στην κοινωνική συνοχή μέσα σε αυτή τη δύσκολη εποχή που περνάει η χώρα μας και η κοινωνία μας, ανακουφίζοντας τους συνανθρώπους μας, έχοντας μια ανοιχτή αγκαλιά. Δε ξέρω πως θα αντιδρούσαν αυτοί οι άνθρωποι και πως θα αντιμετώπιζαν τη ζωή αν δεν υπήρχε και αυτή η αγκαλιά», δήλωσε ο πατέρας Ελευθέριος Συτιλίδης:  «Οι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που στις ημέρες μας ζουν τις βαριές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας. Έτσι παρεμβαίνουμε για άλλη μια φορά για να βοηθήσουμε με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης» ,υπογράμμισε ο πατέρας Ελευθέριος και πρόσθεσε: « Η προσπάθεια μας αυτή με μπροστάρη τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Καστοριάς, θα είναι διαρκής με γνώμονα πάντοτε την ενίσχυση των πιο αδύναμων ομάδων του πληθυσμού».
Πάντως, η παρεμβατικότητα του κοινωνικού έργου, λόγω της διογκωμένης κρίσης θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα.Της Δώρας Κωτσοπούλου ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria