Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για τον «Αγαπητό».Κήρυξε πτώχευση... - OlaDeka

Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για τον «Αγαπητό».Κήρυξε πτώχευση…

Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για τον «Αγαπητό».Κήρυξε πτώχευση...

Πτώχευση κήρυξε η εταιρεία “Αγαπητός Γαστρονομία ΑΕ” στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, κλείνοντας μια εποχή σε ένα μια αλυσίδα με τα…
πιο νόστιμα γλυκά της πόλης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το δικαστήριο απέρριψε ως προς το ένα σκέλος του (αυτό της ανασυγκρότησης) το αίτημα της εταιρείας περί υπαγωγής στο άρθρο 107 του Πτωχευτικού Κώδικα (Ν. 3588/2007).

Σύμφωνα με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της εταιρείας, Γαβριήλ Κερμανίδης, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία κηρύχθηκε σε πτώχευση.

Αναλυτικά δηλώνει: “Θεωρητικά πάντα, μια αιτία (για την απόφαση) θα μπορούσε να είναι ότι δεν κρίθηκε πειστικό το σχέδιο για αναδιοργάνωση, εξαιτίας του όγκου των οικονομικών υποχρεώσεων της εταιρείας. Αλλιώς, ίσως υφίσταται κάποιο θέμα έλλειψης θετικής προϋπόθεσης. Σε κάθε περίπτωση, θα ξέρουμε περισσότερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση”.

Όπως αναφέρουν άλλες πηγές, η απόφαση του δικαστηρίου στοιχειοθετείται πράγματι με βάση το σκεπτικό ότι το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας δεν “έπεισε” για την προοπτική επιβίωσης και ανάκαμψης τής ΑΕ, καθώς υπάρχει στάση πληρωμών από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012.
Κατά τις ίδιες πηγές, μπορεί η ανώνυμη εταιρεία να κηρύσσεται ως πτωχή, αλλά οι μέτοχοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ανέρχονται, κατά τις ίδιες πηγές, σε περίπου 10 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, βάσει νόμου, η εταιρεία μπορεί να ασκήσει έφεση εντός ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria