ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:Όχι στην εκχώρηση στον Καναδά του ονόματος των Ελληνικών Π.Ο.Π. της φέτας - OlaDeka

ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:Όχι στην εκχώρηση στον Καναδά του ονόματος των Ελληνικών Π.Ο.Π. της φέτας

Να μην επικυρώσουν οι αρμόδιοι υπουργοί της Κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τα τελικά κείμενα των διμερών διαπραγματεύσεων Ε.Ε. – Καναδά ζητούν με γραπτή παρέμβασή τους 21 βουλευτές όλων των κομμάτων που υπέγραψαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου με επικεφαλής τον

ανεξάρτητο βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Κασαπίδη.

Οι βουλευτές αντιδρούν κάθετα στην εκχώρηση του ονόματος των Π.Ο.Π. ελληνικών προϊόντων της «φέτας» και των «ελαιών Καλαμάτας» στον Καναδά, που επιχειρείται μέσω της συμφωνίας CETA όπως περιγράφεται στα τελικά κείμενα των διαπραγματεύσεων στις 18 Οκτωβρίου 2013.
Όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές μέχρι σήμερα δεν έγινε καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το τόσο σοβαρό θέμα που αφορά δύο από τα εμβληματικά προϊόντα της χώρας μας, παγκοσμίου φήμης και ζήτησης.
Δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζουν το κείμενο της συμφωνίας αυτής που ζημιώνει καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα.
Η συλλογή των υπογραφών που ξεκίνησε στη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου θα συνεχίσει μετά και την ενημέρωση του συνόλου των βουλευτών με αποστολή του κειμένου στις προσωπικές τους διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ήδη, οι 21 απαίτησαν από τον πρόεδρο της επιτροπής και πέτυχαν έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου με θέμα την πλήρη ενημέρωση και διαλεύκανση της υπόθεσης της φέτας και των ελαιών Καλαμάτας και την πορεία των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν επιζήμια για τη χώρα μας.
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο των βουλευτών με τις μέχρι τώρα συλλεχθείσες υπογραφές.

Καντε κλικ για μεγαλύτερη ανάλυση:

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria