Περί στρατιωτικής άσκησης – Του Λεωνιδα Εκιντζογλου - OlaDeka

Περί στρατιωτικής άσκησης – Του Λεωνιδα Εκιντζογλου

Περί στρατιωτικής άσκησης – Του Λεωνιδα Εκιντζογλου
Αυτη η ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στον Γράμμο μόνο που δεν έγινε υπό τους ήχους στρατιωτικής μπάντας. Μέχρι και δημοσιογράφοι πήγαν στο αεροδρόμιο και τράβηξαν ανφάς και προφίλ τους ηρωικούς καταδρομείς στην άκρως μυστική επιχείρηση τους.
Γέμισαν τα μπλοκ και οι τοίχοι εδώ μέσα από ρίγη εθνικής υπερηφάνειας και αποκαλύφθηκε και ο τίτλος της άσκησης η οποία (τολμώ από τώρα την

πρόβλεψη) να δείτε που θα κριθεί άκρως επιτυχημένη, αλλά και ο σκοπός της που “στοχεύει προφανώς στην αντιμετώπιση του UCK και του UCC ” Αυτό η τελευταία ρήση, η οποία αναπαραγάγεται επακριβώς σε όλες ανεξαιρέτως τις ανακοινώσεις, είτε είναι ένας ευσεβής δημοσιογραφικός πόθος, είτε (εφόσον ειπώθηκε από επίσημα χείλη) είναι ό,τι πιο ηλίθιο -διπλωματικά- έχει ακουστεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας.

Αναγνωρίζει δηλαδή επισήμως την ύπαρξη και δράση εχθρικών θυλάκων στην συνοριογραμμή και μέσα στο εθνικό μας έδαφος, την προέλευση αυτών των τμημάτων από μία -στα χαρτιά- φίλη χώρα αλλά και την μέχρι τώρα ελληνική πλημμελή ή ανεπαρκή αντιμετώπιση αυτών των ομάδων (διάλυση στρατιωτικών μονάδων μεθορίου, παύση περιπολιών στα σύνορα και τα ρέστα). Η δε διέλευση (παρέλαση?) των Χιούι και Απάτσι αδικαιολογήτως ύπερθεν της πόλης της Καστοριάς δεν νομίζω ότι χρήζει της παραμικρής κριτικής. Ο οποιοσδήποτε Αλβανός πεμπτοφαλαγγίτης θα μπορούσε κάλλιστα να σηκώσει το κινητό του και να πάρει τα συντρόφια του στην μεθόριο. “Παιδιά σας την πέφτουν. Φύγετε!” Κοντολογής, άμα κάνουμε κι άλλες τέτοιες ‘πετυχημένες΄ ασκήσεις θα μάθουμε το γιατί και το πως ακριβώς θα χάσουμε και έναν πραγματικό πόλεμο….
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria