ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ - OlaDeka

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΗΜΕΡΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
Στο επίκεντρο των δράσεων του διακρατικού προγράμματος Locfood που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, θα βρεθούν οι πολιτικές εκείνες που θα μπορέσουν να δώσουν ώθηση στον κλάδο τροφίμων και ποτών της Δυτικής Μακεδονίας

και ειδικά στις πολύ μικρές επιχειρήσεις του κλάδου.

Εταίροι του προγράμματος από 13 περιφέρειες 9 Ευρωπαϊκών χωρών θα επισκεφθούν πολλές περιοχές της Περιφέρειάς μας στις 12-13 Ιουνίου, όπου με την συνδρομή των επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων και ποτών της Δυτικής Μακεδονίας θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και στις πολιτικές εκείνες που την επηρεάζουν, είτε δημιουργώντας είτε αίροντας εμπόδια. 
Στην ατζέντα βρίσκονται μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης των ΜΜΕ του κλάδου των τοπικών τροφίμων που υλοποιήθηκε από το Π.Τ.Α. Δυτικής Μακεδονίας, οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε περιφερειακό επίπεδο, όπως και τα δομικά στοιχεία της κερδοφορίας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων. 
Στο επιχειρηματικό φόρουμ θα συμμετέχουν αποκλειστικά, επιχειρηματίες  της Περιφέρειας που συνεργάζονται για την βέλτιστη και ποιοτική ροή και αξιοποίηση του προγράμματος Locfood στη Δυτική Μακεδονία. 
Η εξωστρέφεια, η πραγματική επιχειρηματική γνώση και πώς αυτά οδηγούν στην κερδοφορία είναι το κυρίαρχο γνωστικό ζητούμενο από την συζήτηση. Επίσης οι απόψεις της επιχειρηματικής κοινότητας για την έξυπνη εξειδίκευση που αφορά στα τρόφιμα – ποτά αποτελεί ειδική ενότητα στο επιχειρηματικό debate. 
Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, πολίτες και φορείς της περιοχής μπορούν να θέσουν συναφείς ερωτήσεις προς το πάνελ.   
Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις για τις εφαρμοζόμενες εκείνες βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες λειτούργησαν υπέρ της επιχειρηματικότητας στις συνεργαζόμενες χώρες.
Οι βέλτιστες αυτές πρακτικές θα αποτελέσουν τη βάση πάνω στην οποία θα δομηθεί η περιφερειακή στρατηγική για τα τοπικά τρόφιμα – ποτά και θα διερευνηθούν οι πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στην μεγαλύτερη ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του κλάδου των τοπικών τροφίμων.
Παράλληλα με το επιχειρηματικό forum, θα διοργανωθούν δράσεις – εκδηλώσεις με στόχο την καλύτερη επαφή των εταίρων του προγράμματος αλλά και κάθε ενδιαφερομένου πολίτη ή φορέα με τα τρόφιμα – ποτά και τις τοπικές γαστρονομικές συνθήκες. 
Αυτές οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν εκθετήριο με προϊόντα ΜΜΕ του κλάδου των τοπικών τροφίμων, έκθεση βιβλίων τοπικής γαστρονομίας της Δυτικής Μακεδονίας ενώ τέλος θα πραγματοποιηθεί μία ειδική εκδήλωση τοπικής γαστρονομίας.  
Οι διεθνείς εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 13 Ιουνίου, όπου οι εταίροι του προγράμματος μαζί με στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα επισκεφθούν επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό την δημιουργική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με τους επιχειρηματίες, εστιασμένη στην εξωστρέφεια και την πολιτική αύξησης της κερδοφορίας.  
Το Περιφερειακό Ταμείο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την επιμέλεια των στελεχών τους και μετά από συστηματική και πολύμηνη προετοιμασία, αξιοποιούν πολυεπίπεδα τις ευκαιρίες που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των διακρατικών προγραμμάτων για να ενισχύει τις προσπάθειες της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και να εντάσσει στις διαδικασίες των διεθνών συναντήσεων στελέχη του δημόσιου τομέα, κοινωνικούς και οικονομικούς εταίρους, συλλόγους και πολίτες που κατά περίπτωση ανήκουν στα ενδιαφερόμενα μέρη. Με τον τρόπο αυτό, με παράλληλες εκδηλώσεις – πρωτοβουλίες και με οικονομίες κλίμακα εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή συμμετοχή πολιτών και φορέων στην κοινωνία της γνώσης και στην τόνωση της επιχειρηματικότητας.
Ακολουθεί Πληροφοριακό κείμενο για Συντάκτες: 
Τι θα συμβεί:
Διεθνείς εκδηλώσεις για το πρόγραμμα Locfood – Τοπικά Τρόφιμα και ποτά 
και ειδικό Επιχειρηματικό Forum
Εταίροι του προγράμματος Locfood, φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου των τοπικών τροφίμων θα συζητήσουν θέματα που αφορούν στις ΜΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας. Θα ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες και θα συνεκτιμήσουν τις καλές εκείνες πρακτικές που μπορούν να δώσουν διέξοδο στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τη δημιουργική ενσωμάτωσή τους στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και στη χάραξη της περιφερειακής στρατηγικής.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν :
Επιχειρηματικό Forum ανοικτό στο κοινό 
Τίτλος: Τρόφιμα και ποτά: Η δυναμική της εξωστρέφειας στην τόνωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων      
Πότε και Πού:
Επιχειρηματικό Forum
Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Αμφιθέατρο
Ώρα : 18.00 
      INCLUDEPICTURE “http://images.newsnow.gr/17/174091/To-krasi-einai-aspida-gia-tin-osteoporosi-1-315×236.jpg” * MERGEFORMATINET   INCLUDEPICTURE “http://www.onair24.gr/sites/default/files/imagecache/new_body_large/photos/manitaria.gif” * MERGEFORMATINET   INCLUDEPICTURE “http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20121128/low/assets_LARGE_t_241661_54136078.JPG” * MERGEFORMATINET 
Ποιος είναι ο διοργανωτής: 
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο του προγράμματος LOCFOOD χρηματοδοτούμενο από το Interreg IVC 
                
Περισσότερες πληροφορίες: 
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Locfood  HYPERLINK “http://www.locfood.no/” http://www.locfood.no/ και για τις διεθνείς εκδηλώσεις από τον διευθυντή του ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας Κωτούλα Βασίλειο, τηλ. 2461053971, την υπεύθυνη έργου κα Κούτσιανου Κατερίνα 2461053996 και από τον Τεχνικό Σύμβουλο του Προγράμματος, Καραμάρκο Κων-νο τηλ. 2461030713/2461049425  
Συνημμένα η αφίσα, η πρόσκληση και το πρόγραμμα όπως και το ενημερωτικό φυλλάδιο του προγράμματος.
Τόπος: Κοζάνη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,                               
Χρόνος: Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, με θέμα:
Γεγονός : Διεθνείς Εκδηλώσεις για το πρόγραμμα Locfood – Τοπικά Τρόφιμα και Ποτά
Ειδική Εκδήλωση ανοικτή στο κοινό:
Επιχειρηματικό Forum με τίτλο:
Τοπικά τρόφιμα και ποτά: Η δυναμική της εξωστρέφειας στην τόνωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων

        Local food as an Εngine for local business
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria