Υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε άνοια - OlaDeka

Υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε άνοια

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές και καρδιακές βλάβες.
Οι ηλικιωμένοι που ακολουθούν διατροφική συμπεριφορά πλούσια σε αλάτι και δεν ασκούνται αρκετά μπορεί να εμφανίσουν πνευματική εξασθένηση συντομότερα από

εκείνους που προσέχουν τη διατροφή τους.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη λίγο περισσότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι την ημέρα… «φέρνει πιο κοντά» τη νόσο του Alzheimer.
Οι κακή επίδραση του αλατιού στις καρδιακές λειτουργίες είναι γνωστή, αλλά σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα καναδών επιστημόνων τη συνδέει και με την επιδείνωση των εγκεφαλικών λειτουργιών των ηλικιωμένων.
Οι επιστήμονες μελέτησαν πόσο αλάτι κατανάλωναν καθημερινά 1.262 υγιείς άνδρες και γυναίκες, ηλικίας 67 έως 84 ετών για διάστημα τριών χρόνων.
«Τα αποτελέσματα των ερευνών μας έδειξαν ότι μια δίαιτα πλούσια σε νάτριο, συνδυασμένη με ελάχιστη άσκηση ήταν ιδιαίτερα επιζήμια για τις γνωστικές επιδόσεις των ηλικιωμένων» υποστήριξε η Dr Alexandra Fiocco από το πανεπιστήμιο του Τορόντο.
«Τα καλά νέα είναι ότι οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας που ακολουθούσαν μεν καθιστικό τρόπο ζωής, αλλά είχαν χαμηλή πρόσληψη νατρίου δεν παρουσίασαν διαγνωστική εξασθένηση» πρόσθεσε.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria