ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡ.ΗΛΙΑ - OlaDeka

ΦΑΡΜΑΚΕΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡ.ΗΛΙΑ

ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Απίστευτο χτύπημα στη γουνοποιία και μάλιστα σε μια από τις κρισιμότερες ιστορικά περιόδους επιφύλασσε η γενική γραμματεία εσόδων του υπουργείου οικονομικών.
Δεν έφτανε η πτώση των δερμάτων, η μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων πελατών
λόγω των αρνητικών ισοτιμιών του ρουβλίου, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αναταραχή της αγοράς στην Κίνα και η συσσώρευση τεράστιου στοκ εμπορευμάτων παγκόσμια. Το υπουργείο πίστεψε ότι η γούνα πρέπει να δεχθεί ακόμη ένα σοκ. Και το εμπνεύστηκε!
ΦΠΑ στις πωλήσεις σε πελάτες λιανικής τρίτων χωρών! Ναι καλά διαβάσατε! Η Ρωσίδα που έτσι κι αλλιώς έχει εξελιχθεί σε πολύ “δύσκολη” πελάτισσα, τώρα θα έχει κάθε λόγο να αποχαιρετήσει οριστικά την Ελληνική αγορά γούνας.

Μέχρι τώρα τα καταστήματα λιανικής που εμπορεύονται γουναρικά με πελάτες που πρόκειται να τα αγοράσουν και να τα μεταφέρουν στη χώρα τους με την αποχώρηση τους από την Ελλάδα, απαλλάσσονται από το ΦΠΑ. Τώρα όμως οι πελάτες αυτοί θα επιβαρύνονται κανονικά με τον φόρο  και θα μπαίνουν σε μια απωθητική διαδικασία για να τον εισπράξουν ως επιστροφή με αποκαρδιωτική καθυστέρηση  αλλά ακόμη και αυτό αν υπάρχουν διαθέσιμα ποσά στο αντίστοιχο ταμείο τη συγκεκριμένη στιγμή. Με αυτό το καθεστώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ο τουρίστας φεύγει από τη χώρα βρίζοντας χωρίς να πάρει ποτέ πίσω τα λεφτά που έδωσε στον ΦΠΑ της Ελλάδας.  Με λίγα λόγια προστίθεται από το πουθενά ένα παράλογο φορομπηχτικό χαράτσι σε έναν κλάδο που μόνο εξάγει και ο ΦΠΑ στη λιανική πελατών τρίτων χωρών είναι από κάθε άποψη πέρα από κάθε λογική.

Το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί άμεσα στα καταστήματα των νησιών και των τουριστικών θερέτρων και από 1/01/15 θα ισχύει και για την πόλη της Καστοριάς!


ΠΑΤΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΟΥΝΟΠΟΙΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Η φοβερή ιδέα απ ότι φαίνεται δεν ήρθε μόνη της στα μεγάλα κεφάλια του υπουργείου. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι υπάλληλοι της υπηρεσίας εσόδων εκμυστηρεύθηκαν σε ανθρώπους του ΣΕΓ που κατά τύχη πληροφορήθηκαν τα μαύρα μαντάτα και έσπευσαν να ενημερωθούν μπας και σώσουν οτιδήποτε, ότι το σχέδιο αυτό αποτέλεσε πρόταση Καστοριανών και μάλιστα
σχετικών με τον κλάδο!

 Απίστευτο? Που να ακούσετε και το άλλο!

 Όταν οι υπάλληλοι του υπουργείου υποδέχτηκαν την απίστευτη πρόταση συνομίλησαν με κορυφαίους εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και του Συνδέσμου  Γουνοποιών Καστοριάς “Ο προφήτης Ηλίας”.

Οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων της γούνας ρωτήθηκαν από το υπουργείο για το σχετικό θέμα και ζητήθηκε η άποψη τους. Τι νομίζετε ότι είπαν? Μα φυσικά συναινούμε!!!

Ρωτήστε έναν οποιονδήποτε λογιστή (εκτός από τον γνωστό του συνδέσμου και της επιχείρησης του προέδρου του άλλου μεγαλοσυνδικαλιστικού φορέα -ο οποίος λογιστής συναίνεσε βροντοφωνάζοντας Yes sir!) και θα σας εξηγήσει για το πόσο μεγάλο έγκλημα κατά της γούνας είναι στα σκαριά με τη σύμφωνη γνώμη των προέδρων Ομοσπονδίας και Συνδέσμου.
Τρίβουν τα χέρια τους όσοι πουλάνε γούνες από Τουρκικό έδαφος και από το Ντουμπάι..
Θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά είναι απλά ένα κακόγουστο αστείο αλλά….

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria