Ο τουρισμός «προσκυνά» στον Άθω Χαλκιδικής. Στην Καστοριά πότε ? - OlaDeka

Ο τουρισμός «προσκυνά» στον Άθω Χαλκιδικής. Στην Καστοριά πότε ?

Το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού, ο τζίρος του οποίου υπολογίζεται παγκοσμίως σε 15 δισ. ευρώ, διεκδικεί η Χαλκιδική.

Με σημείο αναφοράς το θρησκευτικό μνημείο του Αγίου Όρους, ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης του Άθω, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) δημιουργούν νέο τουριστικό προϊόν, που θα αναρτηθεί από αύριο στο site του HATTA και των τουριστικών γραφείων-μελών του.

Πρόκειται για ένα επταήμερο πακέτο, που θα διατίθεται σε προνομιακές τιμές για τα μέλη του HATTA και θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε διάφορες μονές και εκκλησίες.

Οι τουρίστες που θα το επιλέξουν θα έχουν τη δυνατότητα ακόμη και να παρακολουθήσουν μαθήματα αγιορείτικης μαγειρικής από το Μοναχό Επιφάνιο και να πραγματοποιήσουν τον παράπλου του Αγίου Όρους.

Μάλιστα, προβλέπεται ξεχωριστό πρόγραμμα περιηγήσεων στον Άθω για τις γυναίκες τουρίστριες, οι οποίες δεν επιτρέπεται να επισκεφθούν τις μονές του Αγίου Όρους, λόγω του άβατου.

Χάρη στις φυσικές ομορφιές του και το Αγιον Όρος, ο Άθως προσελκύει πάνω από 1 εκατ. τουρίστες ετησίως. Το Αγιον Όρος καθεαυτό επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 120.000 προσκυνητές, ενώ ο αριθμός των τουριστών που κάνουν τον παράπλου υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο. Στην περιοχή προ του Άθω λειτουργούν 56 ξενοδοχεία, με συνολικά 4.500 κλίνες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria