Ο ΣΕΓ για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό - OlaDeka

Ο ΣΕΓ για την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, με επιστολές προς τον Πρωθυπουργό και συνεχείς συναντήσεις με τους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ, επιτεύχθηκε η χθεσινή συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Καστοριά .

Κεντρικό θέμα η ανάδειξη του προβλήματος της Ελληνικής γουνοποιίας, που βρίσκεται σε αναστολή δραστηριότητας, μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ρωσία.

Υποβλήθηκε πρόταση, για 3ετές Ειδικό Πλαίσιο Στήριξης, με υπόμνημα 9 σημείων, για ενίσχυση εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Ζητήθηκε να ορισθεί ειδικός συντονιστής – σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε στο μέλλον, την αποτυχία του προγράμματος στήριξης του 2022, που παρότι εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 30 εκατομμύρια ευρώ για άμεση ενίσχυση του κλάδου μέχρι τις 31/12/2022, έμεινε αδιάθετο το μεγαλύτερο μέρος, ύψους 23 εκατ. ευρώ.

Ο Πρωθυπουργός κατανόησε πλήρως το πρόβλημα και στην διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε με τους εκπροσώπους των σωματείων, έδωσε την υπόσχεση της άμεσης αντιμετώπισης με προσωπική του παρέμβαση, ενώ αποδέχθηκε κατ ‘αρχήν όλα τα αιτήματα, σαν εύλογα και δίκαια.

Ήταν μια καλή στιγμή για την Καστοριά και την Σιάτιστα, που μας επιτρέπει να βλέπουμε με αισιοδοξία το αύριο.

Οι αγώνες συνεχίζονται για στήριξη του τόπου μας.

ΤΟ ΔΣ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria