“Γαλλία: Το OK για τη μελέτη επεμβατικών και μη επεμβατικών τεχνικών για βιονικούς στρατιώτες έδωσε το Υπουργείο Αμυνας. Συμπεριλαμβάνονται ενσωμάτωση μικροτσίπ,εμφυτεύματα χορήγηση διαφόρων ουσιών που βελτιώνουν φυσικές επιδόσεις και γνωστικές ικανότητες“ γράφει στο twitter η Μαρία Δεναξά και συμπληρώνει: “Η μελέτη αφορά επίσης τη χρήση εξωσκελετων, συνδεδεμένων αντικειμένων και ρομπότ δολοφόνων“
Εγείρονται θέματα.. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.. Το τρέχουν πολύ στον τομέα της εφαρμοσμένης βιοτεχνολογίας….Η Επιτροπή Δεοντολογίας-Ηθικής του Υπ. Άμυνας της Γαλλίας δίνει το πράσινο φως στην έρευνα για τον τον ” ενισχυμένο στρατιώτη” τιτλοφορεί σχετικό άρθρο της η le monde στις 4 Δεκέμβρη 2020. Σε δελτίο τύπου της 4ης Δεκέμβρη η Επιτροπή Ηθικής του Υπ. Άμυνας της Γαλλίας εγκρίνει την έναρξη των έργων επί των μεθόδων « επεμβατικών» για τις καλυτέρευση των φυσικών ικανοτήτων των στρατιωτών… (σσ. Βιονικοί στρατιώτες έτοιμοι;;)
‘‘Το OK για τη μελέτη επεμβατικών και μη επεμβατικών τεχνικών για βιονικούς στρατιώτες έδωσε το Υπουργείο Αμυνας. Συμπεριλαμβάνονται ενσωμάτωση μικροτσίπ, εμφυτεύματα χορήγηση διαφόρων ουσιών που βελτιώνουν φυσικές επιδόσεις και γνωστικές ικανότητες..Η μελέτη αφορά επίσης τη χρήση εξωσκελετών, συνδεδεμένων αντικειμένων και ρομπότ δολοφόνων” αναφέρει η ανταποκρίτρια Μαρία Δεναξά..
Η le monde αναφέρει:
Αυτή είναι μια γνωμάτευση επί ενός θέματος πολύ ευαίσθητου που όφειλε να δημοσιευθεί Παρασκευή 4/12/20 από την Υπ. Άμυνας Florence Parly. Μια απόφαση που προέρχεται από την νεοσυσταθείσα Επιτροπή Δεοντολογίας Άμυνας, που δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο, και αφορά αυτό που συνοψίζουν οι ειδικοί υπό την έννοια «ενισχυμένου στρατιώτη». Είτε όλα αυτά σχετίζονται με τη βελτίωση της απόδοσης στη μάχη και καλύπτει εκφάνσεις επίσης ποικίλες και συζητήσιμες όπως η χρήση εξωσκελετών, διαφόρων συνδεδεμένων αντικείμενα ή ρομπότ δολοφόνων.
Η γνωμοδότηση της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί σε ένα ετήσιο φόρουμ καινοτομίας, είναι μόνο συμβουλευτική, αλλά πρέπει να συζητηθεί πολύ πέρα από τους αμυντικούς κύκλους. Αφορά το πιο επικίνδυνο τμήμα του «ενισχυμένου στρατιώτη»: τη χρήση των λεγόμενων «επεμβατικών» τεχνικών για τη βελτίωση της φυσικής ή γνωστικής απόδοσης του ανθρώπινου σώματος: ανατρέχει στις τεχνικές τις λεγόμενες « επεμβατικές » προς βελτίωση των φυσικών ή γνωστικών ικανοτήτων του ανθρώπινου σώματος. Είναι σαφές ότι η ένεση ή η απορρόφηση ουσιών, οι χειρουργικές επεμβάσεις ή η ενσωμάτωση υποδόριων τσιπ που μπορούν να στείλουν ή να λάβουν πληροφορίες από απόσταση σε ένα θέατρο πολέμου.
Ωστόσο, με βάση την πρώτη του δημοσίευση – ένα έγγραφο περίπου τριάντα σελίδων που μπόρεσε να συμβουλευτεί η Le Monde – η Επιτροπή Δεοντολογίας της Άμυνας, αποτελούμενη από δεκαοκτώ πολιτικούς και στρατιωτικούς, αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως εξετάζοντας αυτές τις μεθόδους. Και αυτό, ενώ, μέχρι τώρα, δεν έχει διεξαχθεί επίσημα καμιά επιστημονική εργασία επί του θέματος.
Περίπου είκοσι συστάσεις…Οι μόνες «επεμβατικές» μέθοδοι που χρησιμοποιούνται σήμερα στο γαλλικό στρατό είναι η προσφυγή σε έναν ορισμένο αριθμό προϊόντων που διευκολύνουν την ανάρρωση μετά την άσκηση, μειώνοντας το άγχος ή φάρμακα όπως τα ανθελονοσιακά, καθώς και τον εμβολιασμό, τονίζεται από το γραφείο της υπουργού. Ωστόσο, μέχρι το 2030, σύμφωνα με την Επιτροπή Δεοντολογίας-Ηθικής, το «πεδίο δυνατοτήτων» θα μπορούσε να ανοίξει ευρέως.le monde 4/12/20
Κρυπτονόμισμα,εμφυτεύματα μικροτσιπ, τεχνητή νοημοσύνη, βιονικοί στρατιώτες κι έπειτα βιονικός εργάτης βιονικός δάσκαλος κλπ…Η ρομποτοποίηση ο μετάνθρωπος-Υπεράνθρωπος εμφανίζεται στο προσκήνιο κι απειλεί τον συμβατικό άνθρωπο ως πιο ανταγωνιστικός για την αγορά και τις επιδόσεις….Τ΄ανδροειδή είναι η επόμενη μετάλλαξη του ανθρώπινου είδους;
- η φωτογραφία διοχετεύεται από το Υπουργείο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όραμα για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο στρατιώτης του μέλλοντος το 2040/2050, με στολή συνδεδεμένη, περισσότερες προστασίες και διεπαφή ανθρώπου / μηχανής για να βοηθήσει το στρατιώτη. Εικόνα που ελήφθη από τη δουλειά των μαθητών στη Σχολή design Strate για το πεζικό.
Με πληροφορίες από lemonde