Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η εισαγγελέας - OlaDeka

Υπόθεση Novartis: Ποινική δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η εισαγγελέας

  • Για το αδίκημα της δωροδοκίας κατηγορείται ο πρώην υπουργός Υγείας
  • Απεστάλη στη Βουλή πόρισμα 200 σελίδων
  • Τι είχαν υποστηρίξει για τον Λοβέρδο προστατευόμενοι μάρτυρες στις καταθέσεις τους
  • Στο αρχείο η περίπτωση του Γιάννη Στουρνάρα

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου ζητά η επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης Novartis.

Παράλληλα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας με διάταξή της θέτει στο αρχείο τη δικογραφία σε ό,τι αφορά τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, καθώς δεν προέκυψε σε βάρος τους καμία ένδειξη περί τέλεσης οποιασδήποτε αξιόποινης πράξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δικαστικοί λειτουργοί στέλνουν εκ νέου την δικογραφία στη βουλή για τον πρώην υπουργό Υγείας, καθώς προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας, με τους εισαγγελείς να αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου 4 σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria