Ένα διήμερο εκδηλώσεων από τον Όμιλο «Μύησις» με αφιέρωμα στον ποιητή μας με το EXTRO-CULT - OlaDeka

Ένα διήμερο εκδηλώσεων από τον Όμιλο «Μύησις» με αφιέρωμα στον ποιητή μας με το EXTRO-CULT

«Ενίσχυση της Εξωστρέφειας στον Πολιτισμό, τον Λαογραφικό και Γαστρονομικό Τουρισμό»

Του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας

“Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme “Greece – Albania 2014 – 2020”

Ο ποιητής εις την Πόλιν, Αθανάσιος Χριστόπουλος

Μελοποιημένα για πρώτη φορά θα ακουστούν ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου σε βυζαντινή μουσική από τον Χιώτη μουσικό και ιεροδιάκονο του Πατριαρχείου Αντιοχείας Νικηφόρο Καντουνιάρη. Ο Καστοριανός ποιητής, που έγραφε παίζοντας ταμπουρά, συναντήθηκε με τον μουσικό στην Κωνσταντινούπολη στις αρχές του 19ου αιώνα, στην αυλή του Αλέξανδρου Μουρούζη, και σχεδόν από κοινού μελοποίησαν ποιήματά του που ο Νικηφόρος Καντουνιάρης συμπεριέλαβε στη συλλογή του «Μελπομένη» που φυλάχθηκε μέχρι να ανακαλυφθεί σε Μονές του Αγίου Όρους.

Την Κυριακή, 14 Ιουλίου και ώρα 21:00 στην πλατεία της Παναγίας Κουμπελίδικης ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύησις» θα ταξιδέψει το κοινό στον ελληνικό πολιτισμό της Κωνσταντινούπολης της εποχής εκείνης, μέσα από τα ποιήματα του Αθανάσιου Χριστόπουλου που θα εκτελεστούν από τον ερευνητικό – καλλιτεχνικό οργανισμό «Εν Χορδαίς». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της Πόλης από την χορευτική ομάδα του Ομίλου.

Το Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 20:30 στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί μια πλούσια πολιτιστική ανταλλαγή ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος EXTRO-CULT μέσα από παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση». Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα είναι το Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς-Ιθάκης ως επικεφαλής εταίρος, το Θέατρο τση Ζάκυνθος Επαγγελματική Σκηνή, ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, και από την πλευρά της Αλβανίας ο Δήμος Bashkia Pogradec και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria