Το νέο βιβλίο του Καστοριανού Καθηγητή Οικονομικών Ευάγγελου Σίσκου

Μόλις κυκλοφόρησε η 2η έκδοση του βιβλίου  «Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή οικονομία» «World and European Economy» του καθηγητή Doctor of Science Ευάγγελου Σίσκου.
Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο δίδει τη δυνατότητα στους φοιτητές αλλά και στο ευρύ κοινό, να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας καθώς και τη θέση της ελληνικής οικονομίας.

Σύνοψη του βιβλίου “Παγκόσμια και ευρωπαϊκή οικονομία”

Η παγκόσμια εμπειρία δείχνει ότι η οικονομική ολοκλήρωση είναι ένα από τα αποτελεσματικότερα μέσα της οικονομικής ανάπτυξης μίας χώρας.

Η οικονομία ενός περιφερειακού οικονομικού οργανισμού μετά τη δημιουργία της κοινής αγοράς εργασίας και κεφαλαίου παύει να είναι απλώς το σύνολο των εθνικών οικονομιών και περνά σε πιο υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας εξαιτίας της χρήσης των υλικών, των εργατικών και χρηματοδοτικών πόρων ολόκληρης της ένωσης με σκοπό την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης καθεμιάς από τις χώρες και του οργανισμού συνολικά.

Η βιώσιμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας και ολόκληρης της παγκόσμιας οικονομίας είναι δυνατή μόνο σε συνθήκες συντονισμού της εξωτερικής οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Βραζιλίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Κίνας, της Ινδίας και της Ρωσίας –των ηγετών των μεταβιομηχανικών, αναπτυσσομένων και πρώην σοσιαλιστικών χωρών–, καθώς επίσης και της αύξησης του ρόλου του ΠΟΕ, των Ηνωμένων Εθνών, του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και άλλων διεθνών οργανισμών με σκοπό τη ρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας.

Συγχρόνως, η εμβάθυνση του ανοίγματος της παγκόσμιας οικονομίας συνοδεύεται από την ενίσχυση της αλληλοεξάρτησης όλων των χωρών και από την αύξηση επιρροής κάθε χώρας, όσο μικρή και αν είναι, στην πορεία των περιφερειακών και παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών διαδικασιών. Ιδιαίτερο κίνδυνο για την ειρήνη και την παγκόσμια ασφάλεια παρουσιάζει η φτώχεια, η οποία αποτελεί μέσο για την αύξηση της διεθνούς τρομοκρατίας και την επιδείνωση των θρησκευτικών και διεθνικών συγκρούσεων.

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Σίσκος είναι κάτοχος πτυχίων B.Sc., M.Sc  Ph.D. και  τίτλου Doctor of Science στα Οικονομικά, με ειδικότητα «Παγκόσμια Οικονομία και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις» (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Εθνικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου T. Shevchenko, Εθνική Ακαδημία Επιστημών της Ουκρανίας,  Κίεβο). Το  2011 ανακηρύχθηκε  ακαδημαϊκός από την Ακαδημία Οικονομικών Επιστημών της Ουκρανίας.

Το 1999 διορίστηκε στο Τμήμα Διεθνούς Εμπορίου του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας όπου και δίδαξε ως Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων από το 2007. Από το 2013 είναι  Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων με έδρα την Κοζάνη.

Έχει διατελέσει Αντιπρύτανης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αρμόδιος για θέματα Διεθνών Σχέσεων και Μεταπτυχιακών Σπουδών (2013-2017). Σήμερα είναι  διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΠΜΣ-ΜΒΑ) και ιδρυτικό  του μέλος, σε συνεργασία με το Εθνικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Τερνόπολης (TNEU) της Ουκρανίας. Επίσης είναι εμπνευστής,  ιδρυτικό μέλος και διευθυντής (από το 2015) του μοναδικού στην Ελλάδα ελληνο-αζέρικου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Διαχείριση και μεταφορά φυσικού αερίου και πετρελαίου, (M.Sc. MOGMAT)» του  ΤΕΙ ΔΜ σε συνεργασία με το Azerbaijan State University of Economics (UNEC), αλλά και ειδίκευσης στο αντικείμενο αυτό,  το οποίο χρηματοδοτείται από τον TAP –AG (Trans Adriatic Pipeline).  Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος και Διευθυντής (2016) του ελληνο-ουκρανικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης (M.Sc. MANEDU) σε συνεργασία με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και το Taras Shevchenko National University.

Διετέλεσε διαχειριστής δύο Διευρωπαϊκών ανταγωνιστικών Προγραμμάτων TEMPUS-TACIS σε συνεργασία με κοινοτικά και ουκρανικά πανεπιστήμια και μέλος άλλων κοινοτικών διασυνοριακών προγραμμάτων με χώρες των Βαλκανίων .

Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής σε οικονομικά Πανεπιστήμια της Ουκρανίας.  Είναι εκδότης (Editor-in-chief) του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού «Journal of Global Economy Review ” του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της συντακτικής επιτροπής (Editorial Board) των διεθνών επιστημονικών περιοδικών “Journal of European Economy” του (στο σύστημα JEL-USA, Vinity-Russian, Vernatsky- Ukraine) και του «The Journal of Economic Sciences: Theory and Practice” του Azerbaijan State University of Economics (UNEC).

Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας υπήρξε 1993 -1995 υπήρξε σύμβουλος του Υπουργού και Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης. Την περίοδο 1991 -1993 ήταν οικονομικός σύμβουλος των εταιρειών του Ομίλου Βαρδινογιάννη (Motor Oil Hellas) .

Το ερευνητικό και το διδακτικό του έργο εστιάζονται στη  παγκόσμια οικονομία, την ευρωπαϊκή οικονομική ολοκλήρωση, τις εξωτερικές οικονομικές σχέσεις της ΕΕ, της Ελλάδας και των χωρών του Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) καθώς την διεθνή αγορά υδρογονανθράκων και το διεθνές εμπόριο δικαιωμάτων ρύπων.

Έχει δημοσιεύσει 6 μονογραφίες και διδακτικά βιβλία, καθώς και 55 άρθρα  σε διεθνή  επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Το επιστημονικό του έργο και η συμβολή του στην διεθνή οικονομική συνεργασία αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την European Conference of Ministers of Transport (CEMT), το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας (Verhovna Rada), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ), τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ) και την HELEXPO, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τους Δήμους Π.Ε. Καστοριάς και την εταιρεία TAP –AG (Trans Adriatic Pipeline).

http://www.patakis.gr/viewshopproduct.aspx?id=735463

http://www.public.gr/…/pagkosmia-kai-eyropai…/prod8820048pp/

23619044_10214398037694195_1193266570_n

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria