Παναγιώτης Κεπαπτόγλου: Στην Ελλάδα φωνάζουν αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα

Δηλώσεις του δημάρχου για τις πλημμύρες και τα προβλήματα αποχέτευσης του Άργους

Πολλά είναι τα παράπονα των κατοίκων του Άργους Ορεστικού αναφορικά με τα έργα αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην συμπρωτεύουσα του νομού.

Αναφερόμενος σε αυτά, μετά από όλη τη φημολογία που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, δήμαρχος  της περιοχής, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ξεκαθάρισε πως το τελευταίο έργο που υλοποιήθηκε επί δικής του θητείας αφορούσε καθαρά στην αντιπλημμυρική προστασία της πόλης, και όχι στην αποχέτευση, όμως σε πολλά σημεία οι δύο αυτές υποδομές εμπλέκονται μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται και πλημμύρες, τα γνωστά φαινόμενα της υπερχείλισης των φρεατίων, αλλά και προβλήματα με την επιστροφή λυμάτων σε οικίες, κάθε φορά που υπάρχει μία ισχυρή βροχόπτωση.

Τα φαινόμενα αυτά ο δήμαρχος τα απέδωσε στο γεγονός ότι οι υδρορροές των οικοδομών σε κάποια σημεία της πόλης συνδέονται με τον αγωγό της αποχέτευσης, ο οποίος δέχεται τελικά μεγαλύτερο όγκο λυμάτων, από αυτόν για τον οποίο έχει κατασκευαστεί.

«Αυτά όλα δεν αντιμετωπίζονται ως δια μαγείας. Ήδη, με ίδια μέσα, ο δήμος μπήκε στη διαδικασία αποδέσμευσης των υδρορροών από το αποχετευτικό και την εκτροπή τους στον αγωγό των ομβρίων. Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα σε μερικά σημεία, όπου έχουμε το φαινόμενο της επιστροφής των λυμάτων στις παροχές των κατοικιών, τα οποία, όμως, θα αντιμετωπιστούν στην πορεία», δήλωσε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα, όμως, έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε να φωνάζει αυτός που ουσιαστικά δημιουργεί το πρόβλημα. Όπου υπήρχε πρόβλημα επιστροφής λυμάτων, διαπιστώσαμε ότι τα όμβρια ύδατα της συγκεκριμένης οικοδομής είχαν συνδεθεί στην παροχή αποχέτευσης».

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης έγινε και αναφορά στο θέμα της κατάληξης των αποχετευτικών λυμάτων τμήματος της πόλης του Άργους στον Αλιάκμονα, με τον δήμαρχο να υποστηρίζει πως υπάρχουν 5 σηπτικοί βόθροι πριν τα λύματα φτάσουν στο ποτάμι, με αποτέλεσμα να υπάρχει η ελάχιστη δυνατή περιβαλλοντική επιβάρυνση, έως ότου κατασκευαστεί ο Βιολογικός Καθαρισμός, που έχει προταθεί για χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Το πρόβλημα, ωστόσο, αυτό κάθε αυτό, όπως είπε, οφείλεται στην πλήρη αστοχία του έργου που κατασκευάστηκε το 1996 και προέβλεπε την δημιουργία αντλιοστασίου και αγωγών που θα οδηγούσαν τα λύματα στον Βιολογικό της Καστοριάς, με αποτέλεσμα τελικός τους προορισμός, ακόμη και σήμερα, να είναι ο Αλιάκμονας.

Γιάννα Λούσιου

Κοινοποίηση
recurring
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria