Σε βαρυσήμαντο άρθρο, με τον ανωτέρω τίτλο, τo ανεξάρτητο αμερικανικό οικονομικό πρακτορείο τονίζει διάγνωση του κορυφαίου Βρετανού Τραπεζίτη για την καταστροφική οικονομική πολιτική της Ε Ε ( με ειδική αναφορά στην Ελλάδα) και την κρίση του πως προκλήθηκε εσκεμμένα και πως επιβάλλεται η διάλυση της Ευρωζώνης, για τη σωτηρία των ασθενεστέρων μελών της.
Ιδού τι γράφει:
Επισήμανση: Μιχαήλ Στυλιανού
Zero Hedge 2-3-16
«Και πάλι ανακαλύπτουμε πως μόνο όταν απομακρυνθούν από την επίσημη θέση τους οι κεντρικοί τραπεζίτες λένε τελικά την αλήθεια.
Την Κυριακή ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μέρβιν Κίνγκ, προειδοποίησε ότι μια άλλη πλευρά της παγκόσμιας οικονομίας και συγκεκριμένα το χρηματοπιστωτικό σύστημα, «οδεύει σίγουρα σε νέα κρίση». Και παρά το γεγονός ότι προειδοποιήσεις από τέως κεντρικούς τραπεζίτες, υπεύθυνους για το σημερινό παγκόσμιο χάος, αντιμετωπίζονται με σαρκασμό, αυτή η δήλωση του Κίνγκ, κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του, προκάλεσε έκπληξη.
΄Όπως γράφει σήμερα η Τέλεγκραφ, κατά τον τέως Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, η ευρωπαϊκή οικονομική κρίση «είναι το αποτέλεσμα των εσκεμμένων επιλογών που έκαναν οι επιτελείς της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης». Ο Μέρβιν Κίνγκ συνέχισε τη δριμεία επίθεσή του κατά της ευρωπαϊκής οικονομικής και νομισματικής ένωσης, έχοντας επισημάνει ότι η βαλλόμενη νομισματική ζώνη είναι ανάγκη να διαλυθεί, για να ελευθερώσει τα πιο αδύνατα μέλη της από την αμείλικτη λιτότητα και τα κορυφαία επίπεδα ανεργίας.
Ο Κίνγκ δήλωσε επίσης ότι ποτέ δεν φανταζόταν πως μια οικονομική κατάρρευση στα βάθη της κρίσης του 1930 θα επέστρεφε στη σημερινή Ευρώπη. Αλλά η τύχη της Ελλάδος από το 2009, η οποία υπέστη μια οικονομική σύνθλιψη χειρότερη της αμερικανικής οικονομικής κρίσης του 1930, ήταν ένα τρομακτικό παράδειγμα αποτυχίας μιας οικονομικής πολιτικής -είπε σ’ ένα ακροατήριο της Λόντον Σκουλ οφ Οικονόμικς.
« Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα είχαμε κάποτε, σε μια ανεπτυγμένη χώρα, μια οικονομική κρίση βαθύτερη από αυτή που γνωρίσαμε στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1930 και αυτό ακριβώς συνέβη στην Ελλάδα».
Ο Λόρδος Κινγκ –που επί μια δεκαετία αγωνίσθηκε κατά της χειρότερης κρίσης στην ιστορία της Τράπεζας της Αγγλίας- τόνισε πως τα ασθενέστερα μέλη της Ε Ε δεν έχουν άλλη επιλογή από του να επιστρέψουν στα εθνικά τους νομίσματα ως «του μόνου τρόπου να χαράξουν μια πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη και την πλήρη απασχόληση.»
Αλλά το μείζον ερώτημα για την ευρωπαϊκή οικονομική κρίση υπήρξε πάντοτε το εάν ήταν αποτέλεσμα σκέτης βλακείας και άστοχων οικονομικών αποφάσεων ή στοχευμένου σχεδίου. Η απάντηση του Κινγκ ήταν εκπληκτική: «Είναι τρομακτικό και συνέβη σχεδόν σαν εσκεμμένη πολιτική ενέργεια, πού το καθιστά ακόμη χειρότερο».
Ο λόγος της βαρύτητας αυτής της δήλωσης είναι επειδή επιβεβαιώνει αυτό που η έκθεση του 2008 της A.I.G. (American Insurance Group) είχε προβλέψει, προτού εκδηλωθεί η ευρωπαϊκή κρίση, για να θωρακίσει την Ευρώπη.
Θυμηθείτε τι είχε πει τότε ο στρατηγικός σύμβουλος της Τράπεζας A.I.G. Μπερνάρ Κόνολλυ, στην ρητορική ερώτηση « Τι θέλει η Ευρώπη».
- Περιβαλλοντολογικά θέματα: Αύξηση των ελέγχων στις χώρες μέλη. Προώθηση της ιδέας της παγκόσμιας κυβέρνησης.
- Τρομοκρατία: Χρησιμοποίησή της ως πρόφασης για την ενίσχυση του ελέγχου επί αστυνομικών και δικαστικών υποθέσεων. Επέκταση των μέτρων παρακολούθησης των πολιτών.
- Διεθνής νομισματο-πιστωτική κρίση : Πανευρωπαϊκός ρυθμιστής, προώθηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
- Ευρωπαϊκή Νομισματική ΄Ενωση: Δημιουργία μιας κρίσεως για τον εξαναγκασμό στην εισαγωγή μιας « Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυβέρνησης».
Η τραγωδία για την Ευρώπη είναι ότι όλα εξελίχθηκαν όπως περίμενε η μη εκλεγμένη κυβερνώσα ολιγαρχία της Ε.Ε. και ενώ θα πρέπει να συγχαρούμε τις Βρυξέλλες που κατόρθωσαν όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά και να στερεώσουν την εξουσία τους, κατάφεραν όμως να κυβερνούν τώρα σε μια παρακμάζουσα και αναξιόχρεη ήπειρο, με μια ολόκληρη γενεά στην ανεργία, με εκατομμύρια πρόσφυγες να διαγκωνίζονται να μπουν μέσα, και με την «πνευματική» ενοποίηση της Ευρώπης να έχει γυρίσει πίσω, σε επίπεδα που δεν είχαμε δει για δεκαετίες.
Και ενώ προηγουμένως μπορούσαμε να νομίζουμε πως όλα αυτά ήταν τυχαία συμβάντα, τώρα ξέρουμε καλύτερα: ΄Ηταν προμελετημένα εξ υπαρχής.»