«Συμμετέχουμε στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας  28 Φεβρουαρίου 2026 – ΤΕΜΠΗ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Κ΄ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

tempi

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 28 Φεβρουαρίου τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα «Τέμπη», ενός γεγονότος που συγκλόνισε βαθιά ολόκληρή τη χώρα και άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη συλλογική μας συνείδηση. Η ημέρα αυτή αποτελεί υπόμνηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, της ευθύνης και της ανάγκης για διαρκή επαγρύπνηση, ώστε παρόμοιες τραγωδίες να μην επαναληφθούν. 

Στεκόμαστε με σεβασμό και σιωπή απέναντι στον πόνο των οικογενειών που έχασαν τους ανθρώπους τους και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η μνήμη των θυμάτων δεν ξεχνιέται. Παραμένει ζωντανή μέσα από τη δέσμευση μας για ασφάλεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Οι 57 οικογένειες ζητούν απόδοση ευθυνών για τους νεκρούς τους, η ελληνική κοινωνία ζητά αποκάλυψη ευθυνών και τιμωρία εκεί που πρέπει

Και τα εγκλήματα συνεχίζονται και έχουν όνομα….ΒΙΟΛΑΝΤΑ

Αυτή η επανάληψη τραγωδίας και το εργατικό ατύχημα αποδεικνύει ότι  οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς οι συνθήκες ασφάλειας στους χώρους δουλειάς παραμένουν επισφαλείς  και  η προστασία των εργαζομένων έχει μπει σε δεύτερη μοίρα

Απαιτoύμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους όσο ψηλά κι αν αυτοί βρίσκονται.  

Απαιτούμε να τερματιστεί η λαίλαπα της διαπλοκής που την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά βάζοντας ως προτεραιότητα και σκοπό μόνο το κέρδος αδιαφορώντας για το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ε.  ΩΡΑ 12:00

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria